Noul EQA este un membru al familiei de autoturisme compacte Mercedes-Benz, fiind totodată înrudit cu GLA. EQA dispune de toate caracteristicileGLA-ului, îmbinate cu un sistem de propulsie electric, eficient. Noul EQA este construit în Rastatt (Germania) și Beijing (China). Sistemele de baterii pentru EQA sunt furnizate de uzina Accumotive din Kamenz, subsidiară Meredes-Benz. Uzina de baterii din Jawor, Polonia, este pregătită pentru producerea de baterii pentru modelele compacte Mercedes-EQ.

Începând cu primăvara anului 2021, SUV-ul electric va fi disponibil pe piețele din Europa.

EQA va fi lansat in versiunea EQA 250 (consum electric combinat: 15.2 – 16.1 kWh/100km; emisii CO2 combinate: 0g/km) cu 140 kW și o autonomie de 486 kilometri, conform NEDC. Bateria lithium-ion cu două nivele, element structural amplasat sub caroserie, are un conținut energetic de 66.5 kWh. Pentru a respecta standardele înalte de confort cu privire la zgomot și vibrații au fost luate mai multe măsuri complexe pentru a izola sistemul de propulsie electrică de caroserie și șasiu, dar și măsuri de amortizare pentru un efect îmbunătățit.

EQA este primul model Mercedes-EQ a cărui dezvoltare aerodinamică a fost realizată în totalitate digital. Măsurătorile rezultate în urma tunelului aerodinamic au generat un coeficient de rezistență de 0.28, confirmând așasadar calitatea înaltă a simulărilor numerice. Partea frontală măsoară 2,47m. Printre cele mai importate măsuri aerodinamice adoptate se numără sistemul de aer condiționat complet etanș din secțiunea superioară, scuturile față-spate eficiente din punct de vedere aerodinamic, caroseria uniformă, capsulată, jante optimizate Aero, și spoilere față spate adaptate special.

Active Lane Keeping Assist și Active Brake Assist se numără printre funcțiile incluse în echiparea standard. În multiple situații, scopul Active Brake Assist este de a preveni coliziunea prin frânare independentă sau pentru a atenua posibilele consecințe ale unui impact. De asemenea, sistemul poate frâna în cazul în care observă autovehicule care staționează sau pietoni angajați în traversare, la o viteză de deplasare tipică celei pentru oraș.

Sistemul de infotainment MBUX este de asemenea inclus ca echipare standard. MBUX poate fi configurat individual, cu ajutorul numeroaselor opțiuni. Avantajele cheie ale sistemului sunt: un computer puternic, ecrane și grafică deosebite, aspect personalizabil, display head-up full-color (echipare opțională), navigare cu realitate augmentată (echipare opțională), un software capabil să învețe și control vocal activat de sintagma „Hey Mercedes”.

Specificațiile standard complexe ale Mercedes-Benz EQA includ aspecte precum faruri LED High Performance cu Adaptive Highbeam Assist, hayon EASY-PACK operat electric, jante din aliaj ușor de 18 inch, lumini ambientale cu 64 de culori, suport dublu pentru pahare, scaune de lux, cu suport lombar ajustabil pentru 4 poziții, cameră pentru marșarier pentru mai mult confort și o vedere de ansamblu îmbunătățită, și volan sport multifunction de piele. Noul model poate fi personalizat cu liniile de echipare AMG Line și Electric Art dar și cu Night Package.

În funcție de echiparea aleasă, autovehiculul se poate încadra la „Valori minime CO2/Consum” sau la „Valori Maxime CO2/Consum”.