Noul router Mercusys MR80X este succesorul modelului de succes MR70X (review aici), dar oferă o performanță și mai mare. Acesta asigură și mai multă viteză ajungând până la 3 Gbps, pentru o navigare web mai rapidă, streaming și descărcări, toate în același timp

Dispozitivul oferă o viteză totală cumulată de până la 3 Gbps și, în același timp, dispune de tehnologiile OFDMA și MU-MIMO care permit transmiterea simultană a datelor către și de la mai multe dispozitive oferind o îmbunătățire semnificativă a eficienței rețelei prin faptul că reduc aglomerarea și cresc throughput-ul și eficiența de transmisie a dispozitivelor de până la 4 ori.

Astfel, fie că este vorba despre streaming, gaming, browsing sau orice altă activitate, MR80X se asigură că activitățile din rețea decurg fluid, fără întreruperi. Aria de acoperire este și ea mult mai extinsă, datorită celor 4 antene High-Gain cu Beamforming ce îmbunătățesc stabilitatea conexiunilor în toată locuința, pentru a beneficia de semnal Wi-Fi puternic în fiecare colț al acesteia. Routerul oferă și conexiuni Gigabit direct prin cablu, care fac posibil transferul de date de mare viteză și performanțe uimitoare, pentru ca utilizatorii să se bucure de întregul potențial al rețelei de acasă.

Routerul Mercusys MR80X se ocupă de asigurarea unei rețele eficiente, în așa fel încât fiecare membru al familiei să se bucure de activitățile sale favorite online. Acest lucru se realizează datorită performanței, dar și prin eliminarea interferențelor care pot apărea dinspre rețelele învecinate. Datorită funcției BSS Coloring, MR80X îmbunătățește eficiența transmisiilor și, mai mult, acesta este echipat și cu funcția Smart Connect, care alege în mod inteligent cea mai bună bandă disponibilă pentru fiecare dispozitiv în parte, în așa fel încât activitatea în rețea să fie optimizată constant. În completarea acestei funcții vine și modul Access Point, prin care utilizatorii pot extinde o rețea cu fir și o pot transforma în rețea wireless.

Mai mult decât atât, MR80X vine echipat cu un mod Eco-Friendly care, prin intermediul funcției Target Wake Time (TWT), reduce consumul de energie pentru dispozitivele mobile și IoT conectate la router în timpul transmisiunilor de date. Pentru părinții care doresc să știe că cei mici sunt în siguranță pe Internet, Mercusys MR80X oferă funcția de Control Parental, care permite stabilirea unor politici adecvate fiecărui utilizator, în așa fel încât acesta să fie sigur că familia sa este protejată. Nu în ultimul rând, securitatea datelor este asigurată și de compatibilitatea cu cel mai recent protocol de securitate Wi-Fi, WPA3.

Mercusys le oferă utilizatorilor servicii de suport tehnic în limba română, acolo unde aceștia pot semnala orice fel de situații referitoare la echipamentele de rețea Mercusys, atât prin intermediul unei linii de apeluri telefonice dedicate, cât și prin email. Serviciul este disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 19:30, la numărul de telefon 0311.019.018, acolo unde specialiștii Mercusys cu experiență în domeniul rețelisticii vor oferi informații tehnice despre produse și vor asigura asistență pentru instalarea dispozitivelor sau configurarea rețelelor casnice.

Routerul Wi-Fi 6 Mercusys MR80X este disponibil la un preț recomandat de 289 lei și poate fi achiziționat din magazinele marilor retaileri din România.