„Mergem mai departe” este noua noastră secțiune de pe start-up.ro în care vom discuta cu afacerile din România despre modul în care au fost afectate de coronavirus, cum li s-a schimbat afacerea, ce măsuri au luat, care sunt planurile lor și cum se reinventează.

Vrem să descoperim antreprenoriatul în forma sa cea mai pură, adică acel moment când antreprenorii descoperă soluții neștiute, când ies din zona de confort și din nevoie, se transformă. Am văzut afaceri schimbate cu totul, inițiative comune, am văzut cum concurența a devenit acum legătură, am văzut oportunități și schimbări.

Descoperă zi de zi materialele din secțiunea „Mergem mai departe” în newsletter-ul start-up.ro la care te poți abona aici.

Susținem business-urile din România de patru ani și jumătate prin a povesti despre ele, a scoate în față exemplele bune, a critica atunci când e nevoie. Le susținem și acum prin a vorbi despre cum trec peste această situație. „Mergem mai departe” se dorește a fi nu numai o istorisire despre business, ci și o modalitate de a găsi soluții aplicabile tuturor.

În acest proiect suntem susținuți de Banca Transilvania, partener al afacerilor din România, de la cele mai mici la cele mai mari, pentru a transmite mai departe soluțiile pentru mediul de afaceri.

Optimismul nu ne caracterizează în redacția start-up.ro. Într-o lume obișnuită suntem niște raționali cu aspecte cinice. Nu vrem să transmitem o lume ideală în care lucrurile vor fi cu totul bine, fără greutăți. Ci una realistă. În care sufletul poate găsi soluții acolo unde mintea a amorțit.

Ai un business și vrei să ne spui cum treci mai departe? Scrie-ne și spune-ne ce faci în această perioadă. Ne găsești pe toți pregătiți să te ascultăm: Florin Cașotă (florin@start-up.ro), Octavian Palade (octavian@start-up.ro), Oana Coșman (oana@start-up.ro) și Vlad Andriescu (vlad@start-up.ro).

Descoperă secțiunea aici unde vom publica de acum încolo soluțiile și rezolvările găsite de afacerile românești.

Vom merge mai departe…

Vom merge mai departe ca să putem să ne bucurăm alături de colegii noștri de toate succesele viitoare și să suferim de eșecurile obișnuite.

Vom merge mai departe ca să ne punem resursele împreună și să reușim. Să dezbatem, să ne certăm, să ne facem bine, să ne bucurăm de viață.

Vom merge mai departe ca să putem să ne bucurăm de lumina soarelui la terasa favorită, să intrăm dimineața în drum spre muncă în cafenea și să ne bucurăm de zâmbetul din spatele barului chiar dacă suntem adormiți și nu prea avem chef de discuții.

Vom merge mai departe ca să putem scrie despre succesele românești din viitor cu mândrie reală, nu cu fală.

Vom merge mai departe ca să vedem ce am învățat din această perioadă, să ne concentrăm pe lucrurile adevărate, să ne dăm jos măștile, să uităm de fuga după Like-uri și apreciere online și să ne bucurăm ca niciodată de prietenii pe care-i întâlnim.

Vom merge mai departe ca să putem să ne spunem nouă, părinților și copiilor, că am putut, că am trecut peste, că nu suntem cu nimic mai prejos și doar munca noastră e importantă.

Vom merge mai departe ca să ne bucurăm de zilele de muncă și apoi să ne bucurăm de vacanțele visate. Vom merge mai departe ca să descoperim lumea, să vedem România profundă, să uităm de granițe, să ne bucurăm alături de părinți plecați la muncă pentru noi atunci când îi vizităm sau vin acasă.

Vom merge mai departe ca să mai vedem din nou Transilvania, Toscana, Budapesta, Parisul, Londra. Să vedem lumea.

Vom merge mai departe fără să uităm că am fost alături de ceilalți. Că în clipe grele nu mai contează atât de mult buzunarul, ci modul în care ne-am gândit la ceilalți și am sărit în ajutorul lor. Că am fost împreună ca oameni.

Vom merge mai departe ca să descoperim toate festivalurile posibile, să închidem ochii și să ne bucurăm că putem fi liberi acolo.

Vom merge mai departe amintindu-ne că generația noastră a avut de înfruntat cea mai grea perioadă din ultimii zeci de ani și am trecut peste. Mai loviți, mai goi, poate chiar mai puțini, Dar cu experiența aceasta în spate.

Vom merge mai departe ca să putem să nu fim de acord cu opinia celuilalt, să dezbatem cele mai complexe și cele mai simple aspecte ale vieții, să-i felicităm pe învingători și să-i susținem pe cei care pierd.

Vom merge mai departe doar ca să ne credem pentru o zi experți în ceva la care nu ne pricepem și apoi să râdem de noi înșine despre cum am putut fi atât de încrezători fără nicio bază.

Vom merge mai departe.

Căci altfel ce sens ar mai avea totul?