Mark Boris Andrijanič, Public Policy Associate UberCEE, a declarat astăzi în cadrul unui eveniment organizat la Bucuresti că Uber propune Primăriei Capitalei un parteneriat de data sharing.

„Uber poate să contribuie la fluidizarea traficului oferind date despre cele mai aglomerate străzi și intersecții, despre orele cu traficul cel mai intens, pe zone, sau despre semafoarele problematice, așa cum am făcut în orașe ca Washington, Boston sau Bogota. Acesta este marele avantaj al tehnologiei. Toate cursele realizate prin intermediul platformei formează o bază de date privind traficul din București, iar aceasta poate fi un instrument extrem de util pentru administrația publică locală în planificarea politicilor publice din zona mobilității urbane. Avem datele, avem instrumentele - adresăm Primăriei o invitație de lucra împreună”, a declarat acesta.

UberMOVEMENT este o platformă dezvoltată de Uber prin care compania oferă autorităților locale și city plannerilor acces la date anonimizate privind fluxurile de trafic din orașe. Alte soluții propuse de Uber sunt uberPOOL, serviciul prin care două până la cinci persoane pot împărți o mașină către o destinație comună, sau UberGREEN, serviciul cu mașini electrice și hibrid, ambele servicii pe care Uber vrea să le aducă la București până în 2020.