Evenimentul Europe Code Week, aflat anul acesta la a 5-a ediție, beneficiază de sprijinul Comisiei Europene și este bazat pe o idee a Young Advisors, un grup de consilieri ai fostului comisar EU pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes. Meet and Code se adresează organizațiilor non-profit din România, Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Germania, Ungaria, Kazakhstan, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elveţia și Ucraina. În România, vor fi finanțate în total 6 evenimente de programare.

Cine poate aplica?

Pentru finanțările în valoare de 300 de euro pentru organizarea evenimentelor de programare, pot aplica doar organizaţii non-profit legal înființate în România, inclusiv asociații comunitare, asociaţii de părinți, asociații de elevi, asociații de profesori sau organizații din domeniul educației.

Evenimentele organizate în cadrul Meet and Code se vor adresa copiilor și tinerilor cu vârste între 8 și 24 de ani, care vor fi introduși în lumea tehnologiei și a programării într-un mod distractiv. Scopul evenimentelor este acela de a arăta cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viaţă noi idei cu ajutorul codării.

Trimiterea aplicațiilor

Propunerile de evenimente pot fi depuse numai online pe www.meet-and-code.org până pe 15 septembrie 2017, iar 6 dintre propuneri care se vor remarca în urma procesului de jurizare vor primi finanțare în valoare de 300 de euro. În data de 21 septembrie 2017, reprezentanții organizaţiilor înscrise vor fi notificați prin e-mail despre decizia despre finanţarea sau respingerea propunerii de eveniment.

Inițiatorii Meet and Code

Inițiativa Meet and Code este susținută de compania SAP, Asociația Techsoup și alte organizații partenere din reţeaua TechSoup Europe. Compania SAP facilitează evenimentul Meet and Code oferind suport financiar și resurse.

TechSoup Europe face parte din reţeaua TechSoup Global Network și este un conector între universul noilor tehnologii și implementarea de schimbări în societate. Reţeaua din Europa este formată din 28 de organizaţii partenere care sprijină 250,000 de organizaţii non-profit în 48 de ţări. Fiecare propunere de eveniment va fi verificată și jurizată de Asociația Techsoup.