Huawei a devenit unul dintre producătorii respectați la nivel mondial, fiind în topul clasamentelor de vânzări. În România, cele mai populare modele sunt cele mid range și entry level. În 2016, Huawei P9 Lite a fost un succes fulminant, iar chinezii încearcă să repete succesul cu o variantă îmbunătățită și cu design nou.

Huawei P9 Lite 2017 vine cu un design care ne aduce aminte de alte dispozitive, dar împrumută ce e mai bine. Pe spate carcasa este din sticla, telefonul este subțire, iar în partea inferioară nu există niciun buton fizic, ci doar logoul comapniei. Senzorul de amprentă este amplasat pe spatele telefonului și are o viteză de reacție foarte bună, iar mufa de încărcare și transfer este microUSB, spre deosebire de modelele mai scumpe, cu USB Type C. De asemenea, Huawei a păstrat mufa de căști, dar aceasta e amplasată în partea superioară a terminalului.

La nivel de specificații, vedem și de ce acest telefon este doar unul mid range. Procesorul este produs de Huawei, HiSilicon Kirin 655 Octa Core, memoria RAM este de 3 Gb, iar capacitatea de stocare de 16 GB. Cu toate acestea, puteți extinde capacitatea de stocare cu ajutorul unui card microSD de până la 256 de GB. Deoarece dispozitivul e dualSIM, trebuie să alegi. Dacă pui două cartele, atunci nu vei mai putea avea card, pentru că slotul funcționează pentru ambele scopuri.

Bateria are 3.000 de miliamperi și ține aproximativ o zi, în funcție de cum o folosești. Eu am ținut telefonul exclusiv pe 4G, nu m-am conectat aproape niciodată la WiFi, așa că dacă îl încărcam de dimineață, pe la ora 18 era terminat. Se vede că nu e un dispozitiv premium, pentru că nu are încărcare rapidă, ceea ce e un minus și aș vrea să văd caracteristica aceasta chiar și pe telefoanele mai ieftine.

Camera foto nu e senzațională. Din cauza procesorului, uneori camera pornește destul de greu, chiar de blochează. La nivelul calității, e mediocră. Camera principală are 12 megapixeli, iar cea frontală are 8 megapixeli. Sistemul de operare e Android 7.0 Nougat.

Huawei P9 Lite nu e doar un telefon cu un design bun și cu niște caracteristici tehnice potrivite, ci și unul atractiv din punct de vedere al prețului. Cu specificații demne de un telefon premium de acum 2 ani, Huawei P9 Lite 2017 costă doar 1.1100 de lei și e potrivit pentru multe categorii de utilizatori: de la tineri până la persoane mature, cei cu venituri medii sau profesioniști.

Huawei P9 Lite ne arată că un telefon mid range din 2017 are performanțe reușite, un design care nu mai seamănă deloc cu ceva ieftin. P9 Lite 2017 e un telefon pe care-l recomandăm.