Speakeri acoperind toată paleta de industrii în care tehnologia se dovedește catalizator al schimbării vor urca marți pe scena Teatrului Național. Numitorul comun al subiectelor este transformarea, iar miza speakerilor este să aducă în atenția publicului provocările și oportunitățile care însoțesc expansiunea digitală accelerată.

Invitații care vor urca pe scenă vor acoperi o plajă largă de subiecte: de la teme cu aplicabilitate generală, precum potențialul pe care inovația și competitivitatea le au, până la teme mai înguste, ca implicațiile politice ale boom-ului tehnologic în sectorul de business.

Panel-ul inclus în agendă își propune să fie o discuție deschisă despre prezentul și despre viitorul educației în epoca digitală, răspunzând la întrebări despre efectele și limitele prescrise în utilizarea tehnologiei în sala de clasă. La panel vor participa cadre didactice din sistemele tradiționale și alternative de învățământ. În jurul aceleiași teme își construiește discursul și Marco Vigelini, ambasador global al Minecraft, care urmează să vorbească despre trenduri precum imprimarea 3D și realitatea augmentată, conjugate cu nevoile de învățare cerute de viitor așa arată la momentul actual. Prezentarea lui Vigelini pune în valoare jocul Minecraft ca metodă de învățare și plasează experiența în centrul cunoașterii.

Rolul secvențialității și al testării în dezvoltare îl ilustrează și povestea lui Oscar Farinetti, antreprenorul care a dezvoltat un business mic de familie într-o afacere-gigant. Farinetti va împărtăși cum se folosește de inovațiile tehnologice ca să gestioneze 42 de locații din toată lumea, fără să piardă caracterul profund personal pe care orice business de familie autentic îl are.

Mark Everest, IS Development Manager la Renault, se va folosi de expertiza sa în domeniu ca să coopteze audiența într-o conversație despre cum măsurarea succesului companiei poate fi simplificată de tehnologia informației. Inovațiile în sectorul telecomunicațiilor sunt un alt punct de pe agendă, despre care va vorbi Iulian Gimiga, Transmission Architect la Orange, prin prisma modului în care introducerea 5G pe piață va modela interacțiunea dintre companiile de profil și publicurile lor.

Speakerilor anterior menționați li se alătură actori de renume precum Günter Verheugen, fost comisar european pentru extindere, al cărui discurs abordează inovația și competitivitatea și Ed Vaizey, fostul ministru al culturii, comunicațiilor și industriilor creative al Marii Britanii.

Unul dintre arhitecții extinderii europene – și al modelului curent de funcționare al Uniunii - Günter Verheugen e una dintre vocile respectate în discuția despre aspectele trans-naționale create (și cerute) de o societate globală și conectată. Ca politician ce a deținut poziții cheie în structuri naționale și europene, este unul dintre puținii ce pot vorbi cu autoritatea dată de experiență despre provocările transformărilor la scară istorică: de la național la pan-european, de la protecționism la piețe comune, de la industrial la digital.

Ed Vaizey a deținut poziția de ministru în guvernul Majestății Sale vreme de 6 ani (între 2010 și 2016), cel mai longeviv ministru al Culturii, Comunicațiilor și Industriilor Creative din istoria postului și unul a cărui activitate avea să fie salutată la încheierea mandatului într-o scrisoare deschisă semnată de 150 dintre cele mai mari personalități creative ale Regatului Unit.

Tema ediției 2018 adresează plenar schimbările accelerate aduse în dinamica mediului de afaceri de către prezentul și viitorul digital. Agenda completă a evenimentului poate fi consultată la adresa www.mssummit.ro.