Președintele Donald Trump a anunțat printr-o declarație că va interzice aplicația destinată creatorilor de videoclipuri scurte și creative din cauza faptului că este deținută de o firmă din China și nu ar putea asigura siguranța datelor americanilor.

Într-un articol pe blogul Microsoft, gigantul american anunță că are intenția de a cumpăra TikTok. După o discuție dintre CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, și Donald Trump, Microsoft anunță că e pregătit să continue discuțiile pentru a cumpăra TikTok și „a-l aduce în SUA”.

Microsoft spune că vrea să cumpere TikTok și să asigure un review de securitate al aplicației și să ofere beneficii economice Statelor Unite.

Firma americană spune că urmărește să lanseze noi discuții cu ByteDance, compania care deține TikTok, în câteva săptămâni și să încheie tranzacția până pe 15 septembrie 2020.

Microsoft și ByteDance au trimis o notificare către Comitetul pentru Investiții Străine din Statele Unite care funcționează ca o metodă de a anunța că urmează discuții preliminare pentru o achiziție. Microsoft vrea să achiziționeze serviciile TikTok în Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă, urmând a opera aplicația în acele piețe, iar ByteDance va menține celelalte piețe.

Microsoft vrea ca datele utilizatorilor americani din TikTok să treacă prin servere de pe teritoriul SUA și să nu părăsească țara.