Monzo este unul dintre cei mai puternici concurenți din zona fintech pentru Revolut sau nemții de la N26. Anul trecut au primit o investiție de peste 113 milioane de lire sterline pentru a se extinde în Statele Unite și a primi licență bancară acolo. Cu toate acestea, pandemia de coronavirus a afectat puternic fintech-ul, conform sifted.eu.

„Liniile noastre de venit au fost puternic lovite de Covid-19 și de incertitudinea macroeconomică”, au spus fondatorii Monzo.

În 2019 Monzo a avut 67,2 milioane de lire sterline venituri, în creștere față de 2018, când au avut aproape 20 de milioane. Principala sursă de venituri vine din comisionul de schimburi valutare de 0.2% pe care îl iau de la cei 4,3 milioane de clienți.

Monzo oferă și credite, ajungând la 143,9 milioane de lire sterline împrumutate anul trecut, dar pierderile în această zonă sunt de 20 de milioane de lire. În 2019 Monzo a adăugat 2,3 milioane de noi clienți.

În comparație, Revolut a raportat 58 de milioane de lire sterline venituri în 2018 și pierderi de 33 de milioane de lire sterline. Revolut nu a publicat încă raportul financiar.

Pandemia de coronavirus a afectat fintech-urile, care vor să fie un nou tip de bănci. Revolut, Monzo, N26 au redus salariile din management și au trimis și mai mulți angajați în șomaj. De asemenea, licența bancară din Statele Unite nu va fi luată prea curând de Monzo, procesul urmând a mai dura câțiva ani, iar momentul de break even ar trebui să vină cel mai devreme în 2022.