Microsoft operează deja de ceva timp un accelerator pentru startup-uri tech, însă odată cu deschiderea oficială a campusului Station F (la finalul lunii iunie, de data aceasta, după ce luna aprilie a acestui an fusese vehiculată ca momentul în care acesta își va deschide porțile), gigantul tech american se va concentra doar pe un portofoliu de startup-uri cu produse de inteligență artificială.

”Cred că vom avea 5-6 echipe pentru început. Ideea e ca, la un moment dat, să avem o sută de startup-uri în acest accelerator”, a declarat un reprezentant al Microsoft citat de TechCrunch. Acesta a precizat faptul că prin intermediul programului de accelerare nu caută să și investească sau să achiziționeze startup-uri.

La începutul acestui an și Facebook anunța că va lansa un incubator în cadrul Station F (campusul a necesitat o investiție de circa 250 de milioane de euro și ar putea găzdui cam 3.000 de startup-uri), acesta urmând să adăpostească și să crească zeci de startup-uri care lucrează în zona de analiză de date.