Un potențial motiv din spatele deciziei gigantului american de a renunța la aceste proiecte este faptul că unul dintre cele mai mari contracte ale Microsoft pentru HoloLens, cel cu armata americană, este în pericol de a fi reziliat.

Așadar, cum ochelarii de realitate mixtă nu puteau fi încă achiziționați de persoane fizice din magazine și nu erau disponibili la scară largă, faptul că Microsoft ar putea pierde unul dintre cei mai mari clienți ai săi, guvernul american, a fost ultimul pas pentru ca firma de tech să ia decizia concedierilor echipelor din spatele proiectelor de realitate virtuală și mixtă.

Așa cum scrie Windowscentral, proiectul ochelarilor HoloLens a fost pus pe plan secund de către Microsoft încă de acum câțiva ani, odată cu plecarea lui Alex Kipman, arhitectul acestuia. Oare Microsoft a renunțat să mai creadă în realitatea virtuală?

Știrea că Microsoft concediază aceste echipe vine la câteva zile după ce și Alphabet/Google a anunțat că va concedia 12.000 de persoane, echivalentul a 6% din forța sa de muncă.