În esență, produsul realizat de Microsoft și EY este util pentru creatorii de conținut care se lovesc de probleme ce țin de drepturi de proprietate intelectuală, încasarea lor și contracte de licențiere. Aici sunt incluși compozitorii, casele de producție, developerii, scriitorii, de principiu, toți cei care au de-a face cu drepturile de autor și cu proprietatea intelectuală.

Această soluție vine să ofere un grad de transparență mai ridicat între jucătorii din această industrie și să eficientizeze tot procesul necesar pentru plata drepturilor de autor și contractele privind drepturile de proprietate intelectuală. În plus, toți participanții din acest proces pot vedea aproape imediat care este valoarea sumelor încasate din drepturi de autor de către toți publisherii de pe același ”lanț”.

Soluția propusă de cele două companii va fi implementată, mai întâi, de partenerii Microsoft de pe segmentul de gaming. Ubisoft este una dintre primele companii care testează această soluție.

”Căutăm în permanență noi moduri în care să ne folosim de avantajele oferite de tehnologiile emergente. Oportunitatea de a colabora cu Microsoft și EY pe zona de blockchain în domeniul drepturilor de autor și contracte digitale este una extrem de interesantă”, au precizat reprezentanții Ubisoft.

Tehnologia din spate a fost construită folosind protocolul de blockchain Quorum și infrastructura cloud Microsoft Azure. Aceasta implementează confidențialitatea contractelor între părți.

Aici găsești câteva sfaturi ale avocatului Ana-Maria Udriște privind modul în care un business își poate proteja proprietatea intelectuală. Totodată, poți afla din acest material câte tipuri de mărci pot exista și cum le putem proteja.