UPDATE 18 august 2020:

Akon a făcut rost de 4 miliarde de dolari pentru a demara construcția orașului său în Senegal. Akon City, așa cum se pare că se va numi orașul, va folosi exclusiv criptomoneda Akoin și va avea școli, universități, stadion, hoteluri, parcuri.

Potrivit Forbes.com, prima fază a dezvoltării orașului va fi terminată până în 2023. Vor fi construite șosele, un campus alăturat unui spital, un mall, vor fi proiecte rezidențiale, hoteluri, secții de poliție, o școală, o unitate de gestionare a deșeurilor și un parc fotovoltaic.

Cea de-a doua fază a dezvoltării Akon City va demara în 2024 și are termen de finalizare în 2029.


Informația nu ar părea extraordinară până acum, mai ales că tehnologia de a face propriile monede digitale este disponibilă publicului larg. Iar printre cei care și-au făcut criptomonedă se află chiar și fratele lui Pablo Escobar, fostul contabil al cartelului Medellin.

Interesant este faptul că artistul își dorește ca această criptomonedă să devină principala monedă a unui oraș denumit Akon Crypto City tocmai în Senegal, scrie The Verge. Și, mai important, acest oraș ar trebui să devină un fel de Wakanda (națiunea africană super-tehnologizată din comics-urile și filmul Black Panther al Marvel) transpusă în realitate, după cum spune chiar el.

Deși născut în Statele Unite, mai exact în Saint Louis, Akon are origini senegaleze. Artistul este de părere că tehnologia blockchain și criptomonedele ar putea deveni ”salvatorul Africii” în multe privințe, mai ales prin prisma gradului ridicat de securitate pe care-l oferă. Potrivit lui Akon sistemul pe care l-ar implementa în Akon Crypto City le-ar permite oamenilor ”să folosească tehnologia în moduri care ar duce la dezvoltarea lor și nu ar mai permite guvernului să continue să mai facă acele lucruri care țin locuitorii prizonieri”.

Deși nu este acesta numele oficial al orașului futuristic pe care-l plănuiește Akon, ”wAKONda” este deja în construcție. Orașul dispune, pentru început, de 809 hectare de teren pe care artistul le-a primit de la președintele Senegalului în apropierea noului aeroport internațional și la mică distanță de Dakar.

Akon Crypto City îmbină trăsăturile unui smart city cu beneficiile oferite de blockchain pentru a digitaliza orice aspect al vieții cotidiene și al schimburilor de afaceri, având ca scop final reinventarea totală a existenței locuitorilor.

În plus, artistul și susținătorii săi își doresc ca AKoin să devină o monedă alternativă în Africa și să ajute la generarea unor proiecte antreprenoriale.