Miele îmbunătățește produsele din portofoliu prin lansarea unor aplicații care te ajută să gătești mai bine și să descoperi cafeaua preferată.

Toate modelele din generația 7000 pot fi conectate la Miele@mobile, ecosistemul care le pemite clienților să monitorizeze și controleze, în timp real, echipamentele Miele din casă.

Odată cu lansarea CookAssist, aplicația inteligentă pentru plite cu inducție cu TempControl de la Miele, oricine se va simți precum un chef. Asta deoarece tot ceea ce trebuie să facă este să introducă gradul dorit de preparare în aplicație, cu ajutorul unui smartphone. Când senzorul detectează că temperatura a ajuns la 200°C, carnea poate fi așezată pe plită. Mai mult, aceeași aplicație va notifica și cu privire la momentul în care friptura trebuie întoarsă.

Mix&Match este o altă aplicație Miele, dedicată pasionaților de preparate la cuptor, dar care nu au timpul necesar pentru acestea. Special creat pentru modelul cu aburi G7000, softul le propune utilizatorilor rețete gata în doar 30 de minute. Practic, aplicația va combina ingredientele potrivite, în cantitățile necesare, apoi este suficientă introducerea lor în cuptor, pentru că programul va fi deja prestabilit.

BaristaAssistant este aplicația prin care utilizatorii espressorului Miele CVA 7000 pot prepara singuri, acasă, cafeaua ideală. Cu ajutorul tehnologiei digitale, aparatul va prepara, în primă fază, doua espresso-uri diferite, pentru o comparație de gusturi. Favoritul va merge în următoarea rundă de eșantionare, în care setările sunt și mai bine reglate, în funcție de alegerea inițială. Până la sfârșitul celor patru runde de comparație va fi creat un favorit personal, ce va fi utilizat ca standard pentru prepararea viitoarelor băuturi.

Cu AddLoad și Wash2Dry utilizatorii vor fi înștiințați despre momentul în care pot fi adăugate rufe la un program ce rulează deja (AddLoad), deoarece acest lucru este posibil chiar și în etapele avansate ale unui ciclu și nu numai. După spălare, articolele sunt transferate în uscătorul de rufe: cu Wash2Dry, uscătorul selectează automat programul de uscare corespunzător, înainte ca acestea să fie spălate. Această caracteristică nu necesită aplicația Miele@mobile, deoarece mașina de spălat și uscătorul de rufe pot comunica prin intermediul rețelei Wi-Fi existente în casă.