Acesta este un antreprenor cu ştate vechi în tehnologia dedicată mobilității. Anterior Neobility, Mihai Rotaru a înființat şi condus Clever Taxi, achiziționat recent de grupul Daimler. La rundă a participat şi Simple Capital, vehicolul de investiții al lui Andrei Pitis, care a fost şi primul angel investitor în Clever Taxi.

Neobility dezvoltă tehnologii care sprijină şi dezvoltă noul val de mobilitate urbană la nivel global, cu obiectivul de a îmbunătăți radical capacitatea şi viteza de deplasare a locuitorilor oraşelor. Compania vrea să construiască tehnologia pe care o folosești de zi cu zi ca să deplasezi în oraș folosind cât mai eficient toate resursele de transport sustenabile disponibile, adică orice mijloc de transport.

În momentul de față echipa Neobility e formată din cinci persoane cu experiențe, dar caută să angajeze, mai ales în zona de marketing, development și business development.

„Cele mai multe dintre inițiativele în domeniul mobilității adresează nevoi personale: bicicletele, trotinetele şi scuterele electrice sunt soluții last mile pentru fiecare dintre noi luați individual. Însă ceea ce face Neobility este să regândească şi să adreseze nevoile de transport în comun. Acestă abordare are ca efect eliberarea traficului, eficientizarea consumului de energie, creşterea calității aerului, în cele din urmă, creşterea gradului de confort şi scurtarea timpilor de tranzit pentru un număr mare de oameni,” a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV.

„Ambițiile noastre sunt globale încă din prima zi, iar miza este uriaşă. Viziunea pe termen lung a Neobility este să devină o platformă pe care oraşele să o adopte pentru a-şi optimiza transportul public – aceasta presupunând şi o integrare perfect funcțională cu celelalte soluții de transport personal. Problema mobilității urbane are impact direct în sănătatea oamenilor, cat şi în dezvoltarea economică şi imobiliara a oraselor. O îmbunătățire adusă în acest domeniu poate avea un efect de bulgăre de zăpadă pentru întreaga societate. Căutam oameni pasionați care vor să ni se alăture în această misiune şi îi asteptăm să ne scrie pe www.neobility.co” a declarat Mihai Rotaru, founder si CEO al Neobility.

Investiția EGV in Neobility este în perfectă concordanță cu „Infrastructura pentru inovație”, teza de investiţii a EGV. Mai multe informații despre aceasta aici.