Mihnea este și cel mai tânăr participant la Imperiul Leilor, un antreprenor care crede că viața e cel mai frumos joc. De la el ne-a surprins să aflăm că știa exact ce-și dorea la 3 ani, la fel de mult cum ne-a mirat că mai are amintiri atât de clare de la vârsta aceea: ”îmi doream să am un cabinet stomatologic de când aveam 3 ani.”

De la majorat la un site cu jocuri complet funcțional

Și-a pus visul la lucru și a început cu un board game, urmând ca, în curând, în urma unei finanțări să deschidă și un cabinet stomatologic. Dar s-o luăm treptat.

Primul mare proiect al antreprenorului de 22 de ani este Veve Geek, un magazin online de jocuri și jucării și creare de jocuri. Proiectul a fost lansat în 2019, când Mihnea avea 18 ani, și e funcțional de atunci, acum adunând în jur de 1000 de produse.

”Veve Geek va avea un joc digital propriu, la care lucrăm de ceva timp. În curând vom lansa și jocul digital Ophel, iar oamenii vor putea și să-l joace. Avem 6-7 board games gata de lansare, așa că urmează și altele”, ne mai spune Mihnea.

Oamenii pot găsi pe Veve Geek board games (inclusiv jocuri create de Veve Geek sau în colaborare cu aceasta firmă), figurine și LEGO, inclusiv minifgurine custom cu aproape orice personaj sau persoană pe care o vor.

”Veve Geek e singurul magazin care va avea un joc propriu, nu doar mici elemente de gamificare. Va fi un joc de cărți cu o temă Fantasy, o lume inventată de mine. Jucătorii vor putea colectiona cărți, card games, și să le vândă pe marketplace-ul dedicat”, ne explică antreprenorul.

Boardgame pentru zâmbete sănătoase

În magazinul online, Mihnea a pus la vânzare și jocul creat de el, The Dentist, un boardgame care vrea să rezolve problema fricii de dentist pe care a tot sesizat-o la foarte mulți oameni, mai exact 75% dintre adulți confruntându-se cu asta.

Mai mult, jocul creat de el este și o simulare economică a unui business, cu noțiuni care se pot aplica și la alte tipuri de firme. The Dentist este disponibil pe vevegeek.com, elefant.ro, carturesti.ro și regatuljocurilor.ro.

Pe lângă partea de game design și game retail, Mihnea și-a dus pasiunea pentru stomatologie un pas mai departe. Recent, a câștigat o finanțare nerambursabilă europeană de 60. 000 de euro pentru a înființa PlayDent, un cabinet stomatologic prietenos cu pacientul, care va fi promovat și prin intermediul jocului ,,The Dentist".

”PlayDent e cel mai prietenos cabinet stomatologic. Dorindu-mi să am un cabinet stomatologic încă de la vârsta de 3 ani, planurile sunt ca PlayDent să se extindă în toată țara prin francizare, să reducă frica pe care oamenii o resimt când merg la dentist și să crească gradul de conștientizare asupra importanței controalelor regulate la stomatolog și a igienei orale”, adaugă tânărul antreprenor.

Mihnea, pe lângă obiectivul de a înlătura frica de dentist, mai are câteva obiective ambițioase. Unul dintre ele are legătura cu lumea jocurilor, unde nu vrea să fie doar un simplu antreprenor sau creator de jocuri, ci i-ar plăcea, ca în viitor, să deschidă o Facultate de Game Design în România.

”Sunt în primul rând game designer. În momentul de față, deși există un master de Game Design la UNATC, nu există un program de Licență pe acest subiect. De aceea, sunt doar două variante: fie urmează o facultate din străinătate, care sunt foarte scumpe și nu oferă burse, motiv pentru care am refuzat și eu Academy of Art din America, sau prin autoeducare. Unul dintre planurile mele pe termen lung este să deschid o Facultate de Game Design în România.”

”Viața e cel mai frumos joc”

Mihnea a înțeles că orice pasiune are nevoie și de finanțare, de aceea, pe lângă investiția pentru PlayDent, mai e în discuții cu niște investitori pentru jocul Ophel, genul de interacțiune care demonstrează că și ”investitorii sunt oameni”.

”Pe unul dintre investitori l-am cunoscut la niște concursuri de Magic: The Gathering. Am picat unul contra celuilalt și modul în care am jucat și-am calculat alegerile l-au făcut curios despre ce fac în viața de zi cu zi. Oamenii cu care sunt în discuții sunt pasionați de domeniul jocurilor, ultima dată am testat Ophel pentru 3 partide de joc, adică pentru peste 6 ore consecutive. Sunt încântat că i-am întâlnit, sunt persoanele potrivite pentru un astfel de proiect”, mai adaugă Mihnea.

Pe lângă investiții, Mihnea a vurt să facă și un reality check pe ceea ce creează, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care a participat la Imperiul Leilor, unde a fost cel mai tânăr participant în concurs până acum.

Deși știam că jocul e partea din viața antreprenorului de când se știe, am vrut să știm și dacă are un joc pe care și-l amintește din copilărie, dar și în ce joc i-ar plăcea să trăiască dacă ar putea.

”Nu-mi mai amintesc exact care erau jocurile mele preferate, dar știu că în clasa a cincea un joc fizic care îmi plăcea era 7 Wonders, unul cunoscut cu cărți de joc. Mereu am fost fascinat de istorie, în special de Antichitate”, ne spune Mihnea. Cât despre a doua întrebare, antreprenorul ne spune că viața e cel mai frumos joc, așa că deja trăiește în jocul în care și-ar dori.

Iar viața lui Mihnea este un exemplu de ”se poate”, el fiind de multe ori prezentat în presă ca tânărul cu Asperger. Ne-am bucurat să aflăm că nu îl deranjează această poziționare și că, dimpotrivă, poate chiar e mai bine așa, astfel oamenii putând să înțeleagă că această trăsătură nu are doar părți negative. Mai mult, Mihnea nu o vede ca pe-o boală și crede că pasiunea pentru antreprenoriat în gaming se datorează și Aspergerului.