"Automatizarea nu este nouă. Totul a început de la Henry Ford și automatizarea muncii. Noi, la UiPath, am identificat zona esențiale pe care să putem să intrăm", a povestit Marius Istrate pe FOCUS STAGE 3 la ICEEfest.

"Suntem compania cu cea mai mare șansă să devină primul unicorn românesc", a început Istrate.

"Vestea bună e că nu există nicio rețetă secretă. Pentru UiPath a fost despre tehnologie de la începutul companiei. Un mit românesc e că suntem tehnici, dar nu avem oameni de produs. UiPath a reușit să crească, având ingineri și programatori, fără să aibă oameni de produs dedicați de la început

Marius Istrate consideră că nu există un dezavantaj dacă pleci din România. Cu toate acestea, e important să nu cazi într-o capcană des întâlnită în Estul Europei: să nu ai pretenția de a fi numit primul, de a fi lăudat. "Nu e niciun avantaj și niciun dezavantaj dacă pleci din România. Nu există un privilegiu. Ne-am născut unde ne-am născut", a explicat Istrate.

E posibil să iei o investiție din România

"Împotriva tuturor miturilor că o companie românească nu poate lua o asemenea investiție, a fost posibil", a spus Marius Istrate. "Nu există o rețetă secretă pentru a se întâmpla acest lucru", a mai spus Istrate de la UiPath.

"Vestea bună e că nu există nicio rețetă secretă. Pentru UiPath a fost despre tehnologie de la începutul companiei. Un mit românesc e că suntem tehnici, dar nu avem oameni de produs. UiPath a reușit să crească, având ingineri și programatori, fără să aibă oameni de produs dedicați de la început. Nu am fost nici primii în domeniul Automatizării Robotice", a mai spus Marius Istrate. El consideră că e bine să ai o tehnologie puternică, dar asta nu garantează succesul.

Angajează oameni din toată lumea

O altă abordare UiPath a fost cea open source. Marius Istrate a vorbit și despre UiPath Academy, o platformă online unde programatorii și inginerii se pot pregăti în domeniul automatizării robotice. "Am avut mereu o abordare open source. Totul a fost împărtășit public de la început", a mai spus Istrate. Astfel, ei au obținut feedback de la comunitate și specialiști.

Un alt lucru pe care l-am acceptat a fost să angajăm oameni mai buni decât noi, pentru a sta umili. Am angajat oameni din toate zonele geografice, care ne pot ajuta să creștem afacerea

"Un alt lucru pe care l-am acceptat a fost să angajăm oameni mai buni decât noi, pentru a sta umili. Am angajat oameni din toate zonele geografice, care ne pot ajuta să creștem afacerea", a explicat Istrate pe scena ICEEfest. În momentul de față, UiPath a ajuns la 200 de angajați.

El a anunțat că UIPath va deschide noi birouri în Paris, Hong Kong și Melbourne în perioada următoare, pe lângă cele cinci sedii internaționale deja existente.