Să faci bani în online nu este un vis chiar atât de nebunesc pe cât ar putea părea. Până vei ajunge să îți faci curaj și să renunți la jobul care îți asigură resursele financiare pentru cheltuielile zilnice și lunare, ai putea încerca să faci, în paralel, munca zilnică și proiectele care îți permit să faci bani din online stând în fața calculatorului.

Google AdSense

Dacă nu ai un adblocker, cam pe orice site intri, nu poți rata reclamele afișate. Ele sunt peste tot, iar motivul este unul întemeiat: sunt foarte ușor de integrat în orice platformă (inclusiv WordPress) și se pot dovedi extrem de bănoase odată ce site-ul va avea un trafic constant. Nu degeaba oamenii de la Google AdSense spun direct ”transformați-vă pasiunea în profit”. Una dintre cele mai tari chestii legate de AdSense este că, în momentul în care ai un site sau un blog, te poți înscrie pentru a-ți face un cont gratuit de Google AdSense.

Cum faci bani în online - Marketing afiliat

Dacă tot ți-ai făcut un blog sau un site, ai putea să iei în considerare să faci bani online prin marketing afiliat. Cele mai bune momente pentru a face bani frumoși sunt în perioada sărbătorilor sau a campaniilor de reduceri (cum ar fi Black Friday sau de Crăciun), însă îți poți asigura un venit constant și în restul anului. Ideea e să alegi produsele și campaniile pentru care faci marketing afiliat și în funcție de specificul blogului sau site-ului tău (de exemplu, dacă faci recenzii pentru cărți, poate că ar fi cam greu să faci bani din comisioare pentru vânzarea de frigidere).

Consultanță

Dacă ai acumulat suficient de multă experiență în domeniul tău, ai putea acumula venituri online oferindu-ți abilitățile de consultant pentru diferite proiecte. Chiar dacă nu crezi că vei putea intra pe radarul unor companii foarte mari, ai fi surprins cât de dispuși sunt oamenii să plătească pentru a avea o părere avizată.

Cum faci bani în online – branded content

Dacă ai talent la scris/video/vorbit, poți alege să îți oferi serviciile pentru proiecte de branded content. Acestea pot include, pe lângă povești, materiale video sau podcasturi care să aducă o valoare sporită consumatorilor brandului respectiv. Mediul online îți permite să jonglezi conținutul într-o grămadă de forme. În momentul în care te apuci de lucru pe un astfel de proiect, gândește-te la lucrurile care îi interesează pe consumatori (te poți pune pe tine în locul lor) și conturează povești care pot avea impact.

Postări sponsorizate

Odată ce ai ajuns unul dintre influencerii din mediul online, postările sponsorizate sunt o metodă foarte bună pentru a face bani din fața calculatorului. Companii, mai mici sau mai mari, vor plăti pentru a le ajuta să-și transmită mesajul în fața a cât mai mulți potențiali clienți pe care-i poți influența să folosească acele produse sau servicii. Recent am scris un material și despre cum pot business-urile să găsească influencerii potriviți pentru ele, dar aruncă și tu un ochi pe el ca să îți dai seama cum merg lucrurile în zona de digital și cum ai putea ajunge să faci bani online din skill-urile tale de a strânge o comunitate în jur.