MC Fund I este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din România care dorește să investească în IMM-uri locale ce activează în patru sectoare. Firma a reușit să crească valoarea totală a fondului într-o perioadă scurtă de timp, lucru ce demonstrează relevanța strategiei de a investi în afaceri mici și mijlocii românești.

”Ne dorim să colaborăm cu antreprenori vizionari care doresc să-și transforme companiile în campioni naționali și, de ce nu, internaționali”, a spus Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital.

Anunțul privind lansarea fondului Morphosis Capital la nivel local a venit chiar în ultima zi din 2018. Morphosis Capital, un nou jucător important pe piața de private equity, anunța prima închidere a Morphosis Capital Fund I la 45 de milioane de euro. Principalul investitor al fondului este Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

”Mediul de afaceri local, dar și România în ansamblu, va beneficia de această investiție. Vrem să demonstrăm că fondurile de private equity au un impact pozitiv asupra ecosistemului antreprenorial, fapt dovedit în multe alte țări dezvoltate.”

Firma Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu și Dragoș Petre, cu sprijinul a doi profesioniști în private equity cu o experiență internațională, ei fiind și Independent Advisers.

Andrei Gemeneanu are experiență în Marketing și General Management, cu accent pe evaluarea, execuția, integrarea și managementul achizițiilor.

Gabriela Dumitru este specializată în gestionarea investițiilor și achizițiilor, lucrând anterior pentru un fond de private equity important.

Simona Gemeneanu are experiență în investiții și achiziții în cadrul IMM-urilor.

Dragoș Petre a lucrat ca specialist în domeniul finanțelor atât pentru companii mari, cât și pentru companii antreprenoriale.

Florin Vasvari este profesor la London Business School, unde predă cursuri de Private Equity și Venture Capital și Fuziuni și Achiziții.

Bert Wiegman este unul dintre pionierii în industria de private equity din Marea Britanie și are peste 30 de ani de experiență pe piețele vestice.

Cei patru parteneri fondatori dețin, împreună, peste 40 de ani de experiență pe plan internațional, în industria de private equity.

Dragoș Petre, unul dintre cofondatorii Morphosis Capital, a adăugat că „după mulți ani în care am lucrat în străinătate și am observat mediul de afaceri local de la distanță, am decis să ne întoarcem acasă și să punem în practică ce știam noi mai bine să facem. Așadar, am înființat firma Morphosis Capital cu gândul de a deveni o soluție pentru acele companii românești ce doresc să crească, dar nu au resursele și network-ul necesar.”

Morphosis Capital Fund I intenționează să investească între 5 și 15 milioane de euro în companii care operează în sectoare, precum cel al bunurilor de larg consum, în servicii medicale, dar și în sectorul tehnologic și în serviciile B2B.