Tranzacția cuprinde o infuzie de capital pentru a accelera extinderea rețelei Medima și o achiziție directă de acțiuni care facilitează un exit parțial pentru Morphosis.

”Ultimii doi ani au reprezentat o perioadă de dezvoltare accelerată pentru Medima. Operațiunile Medima au câștigat o credibilitate extraordinară pe piață, determinată de inovațiile revoluționare și de expertiza medicală în domeniul radiologiei oncologice și, ca urmare, am devenit rapid cel mai de încredere partener al medicilor din întreaga țară. Suntem entuziasmați de perspectiva de a continua să ne dezvoltăm viziunea de a crea unul dintre cele mai influente grupuri de radiologie axate pe pacienții oncologici din țară, având un impact pozitiv asupra vieții românilor”, a declarat profesorul Dr. Gheorghe Iana, coacționar și Director Medical al Medima.

”În ultimii doi ani, ne-am extins afacerea, democratizând accesul la serviciile de radiologie de înaltă calitate destinat populației din România. Suntem încântați să continuăm această poveste de creștere alături de noii noștri parteneri, Integral, pentru a duce afacerea Medima la următorul nivel”, spune Vlad Ardeleanu, coacționar și CEO al Medima Health.

Medima Health este o rețea specializată în imagistică complexă prin scanare RMN, CT și PET-CT, diagnostic oncologic și teleradiologie. Echipa Medima este alcătuită din unii dintre cei mai experimentați medici radiologi din România, fiind condusă de Prof. Dr. Gheorghe Iana, medic specializat în radiologie, care îndeplinește și funcția de director medical al rețelei.

Compania operează nouă clinici moderne în București, Alba Iulia, Brăila, Buzău, Călărași și Sibiu.

În plus, Medima va inaugura în curând în Târgu Mureș primul centru integrat de oncologie și radiologie, furnizând pacienților acces la un ciclotron, care oferă unele dintre cele mai avansate metode de diagnosticare din domeniul oncologic.

”Suntem încântați de Medima și de parteneriatul nostru nou format cu Integral. Când am investit în Medima, compania avea o singură clinică operațională; iar doi ani mai târziu, pregătim lansarea celei de-a zecea clinici. Încă din 2020, am crezut în viziunea medicală a profesorului Iana, precum și în proiectul de management al lui Vlad Ardeleanu. Astăzi, reiterăm angajamentul nostru de a fi alături de ei pe măsură ce ne dezvoltăm în continuare, din poziția de acționar semnificativ. Anunțul de astăzi este, de asemenea, important pentru noi, deoarece marchează primul exit parțial al Morphosis Capital. Așadar, suntem mulțumiți de performanța de până acum și ne bucurăm să rămânem implicați și să conducem următoarea etapă de creștere și extindere a Medima, alături de profesorul Iana, Vlad și echipa Integral”, a afirmat Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis.

Morphosis Capital a investit în Medima în septembrie 2020, angajându-se să creeze un jucător important în domeniul serviciilor de imagistică și radiologie, cu o prezență regională pe întreg teritoriul României, având ca misiune democratizarea accesului la echipamente de imagistică și infrastructură de calitate.

Cu noul capital obținut de la Integral, Medima își propune să își dubleze rețeaua din România pe termen mediu, concentrându-se pe expansiunea organică, precum și pe fuziuni și achiziții.