În primul rând, Moto G 5G Plus vine cu capacități 5G, pentru rețelele viitorului. Evident, e compatibil și cu rețelele 4G, deci nu contează că nu avem încă acoperire mare 5G.

Apoi, vine cu un display de 6,7 inch cu rezoluție full HD+, compatibil cu standardul HDR 10 și cu o rată de refresh de 90Hz, care îl face și mai rapid și potrivit și pentru jocuri.

Moto G 5G Plus vine cu un procesor Qualcomm 765, suficient de bun pentru majoritatea jocurilor și pentru majoritatea sarcinilor de zi cu zi. Memoria RAM este ori de 4GB ori de 6GB, în funcție de stocare (64 sau 128GB).

Smartphone-ul are o baterie mare, de 5.000 mAh, care ar trebui să ofere o autonomie de până la 2 zile și care se încarcă rapid la 20W prin încărcătorul Turbo Power inclus în cutie.

Designul este modern și plăcut, cu margini mici ale ecranului și cu un senzor de amprentă integrat în butonul de power. Atingerea lui de două ori deschide un sertar cu aplicații ce pot fi accesate rapid, similar ca butonul virtual de pe Motorola Edge+.

Moto G 5G Plus vine și cu o serie de camere foto foarte bune pentru un smartphone mid-range. Are o cameră de selfie dublă, compusă dintr-un senzor principal de 16MP cu tehnologie Quad Pixel și funcție Night Vision, dar și un senzor cu lentilă ultra-wide, pentru selfie-uri de grup.

Apoi, camera principală cvadruplă este compusă din senzorul principal de 48MP cu Night Vision și Quad Pixel, o cameră ultra-wide, una macro pentru fotografii artistice de apropiere, dar și un senzor de profunzime. Moto G 5G Plus poate realiza și fotografii cu expunere lungă - până la 32 de secunde, pentru imagini nocturne de efect.

moto g 5G plus include și My UX, care oferă binecunoscutele Experiențe Moto, precum și o varietate de noi funcții personalizate. My UX oferă utilizatorilor setări personalizate și controale avansate pentru muzică, videoclipuri și jocuri. Utilizatorii pot chiar să-și creeze propriile teme ale dispozitivului, alegând dintre fonturi, culori și forme, astfel încât telefonul lor să fie unic.

Moto G 5G Plus costă 349 de euro (aproximativ 1700 de ron) și urmează să apară în magazine în perioada următoare.