Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Vezi în avanpremieră
Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.
După cum îi spune și numele, acest telefon nu este foarte diferit de anteriorul. Nu este Razr 2, ci Razr 5G, iar asta îți spune că avem de-a face cu un smartphone nu foarte diferit de cel lansat anul trecut (Octavian a testat telefonul și poți vedea review-ul său aici). Înainte să vorbim de specificații și camere, să ne uităm la design, mai ales că Motorola plasează acest produs ca pe unul stylish, un statemant.
Moto Razr 5G - o rafinare de design
După cum se poate observa în imagini, Motorola nu a făcut modificări radicale de design pentru acest telefon, ci a rafinat desginul. În primul rând, bărbia este mai mică, nu mai este la fel de butucănoasă ca pe modelul anterior și se arcuiește puțin. Drept urmare, senzorul de amprentă de acolo a fost mutat pe spate pentru o utilizare mai facilă.
Și la nivel de construcție lucrurile au fost îmbunătățite, structura este tot din aluminiu, dar de data aceasta avem sticlă Gorilla Glass pe spate, iar balamaua a fost mult îmbunătățită. Telefonul se închide plat, fără spațiu între ecran și are rezistență la stropire, ploaie. Deci dacă te prinde o ploaie cu telefonul în buzunar ar trebui să fii ok.
În ceea ce privește dimensiunile, noul Razr este similar cu modelul anterior, însă ceva mai compact atunci când este închis. Modelul 5G are o greutate de 192 de grame și când este închis este la fel de compact ca un pachet de cărți de joc.
În ceea ce privește rezistența produsului, cei de la Motorola ne asigură o funcționare fără cusur timp de cinci ani cu 100 de plieri în fiecare zi. Fun fact, un utilizator obișnuit își deblochează telefonul cam de 45 de ori pe zi, în timp ce un power user ajunge la 100 de deblocări.
Specificații tehnice
La fel ca și la versiunea anterioară, Motorola nu ne oferă cele mai performante componente pe telefonul său pliabil, însă suficient zic eu. Avem procesorul Snapdragon 765 G, 8 GB memorie RAm și 256 GB spațiu de stocare. Bateria a crescut de la 2510 la 2800 mAh, deși telefonul este puțin mai mic. Mai avem 5G, încărcare la 15 wați, bluetooth 5, dual SIM (nano SIM + eSIM) și o cameră foto principală de 48 MP, ajutată de un senzor ToF și una de selfie de 20 MP.
Alegerea procesorului 765G este justificată de Motorola prin prisma eficienței acestuia. Și este normal, avem de-a face cu un telefon mic cu o baterie mică și producătorul trebuia să asigure o autonomie de cel puțin o zi de funcționare.
Ca și la modelul anterior avem două ecrane: unul mare de 6,2 inci POLED cu o rezoluție Full HD+ și unul mic de 2,7 inci tot GOLED cu o rezoluție de 800 pe 600 de pixeli. Deci la fel ca anul trecut. Ecranul are un notch mic unde este amplasat un difuzor și camera de selfie pentru momentele când vrei să-ți faci poză cu telefonul deschis sau pentru apeluri video.
Schimbările au fost făcute pe partea de software și Motorola a crescut funcționalitatea ecranului mic. Acum poți face și mai multe lucruri cu telefonul închis: poți să răspunzi la mesaje, poți primi indicații de navigare pe Maps și așa mai departe.
Practic, cei de la Motorola au bătut moneda pe cât de bine poți să folosești telefonul închis și că nu trebuie să-l desfaci pentru a vedea notificările și nici nu te distrage de la ce ai de făcut. Less time browsing, more time doing, ca să-i citez direct. Poți să faci și fotografii cu ecranul închis și ei zic că e the most advanced selfie camera. Rămâne de văzut deoarece și cu Zenfone 6 și 7 poți face selfie-uri cu camera principală, la fel și cu Fold 2.
Camera este de 48 MP și scoate poze de 12 MP prin gruparea pixelilor, deschiderea maximă a diafragmei este de f/1.7 și are stabilizare optică. Pentru portrete și un atufocus mai reușite, Motorola a adus și un senzor ToF cu laser. Telefonul poate filma 4K la 30 fps sau full HD până la 120 fps și are și o opțiune de slowmotion HD la 240 fps.
Telefonul va fi disponibil în trei culori: blush gold, liquid mercury și polished graphite, adică auriu, gri și negru.
În România, noul Motorola razr 5G va fi disponibil din această toamnă la prețul recomandat de 6999 lei. În momentul de față nu este stabilită o dată fixă de lansare.