Motorola One e un telefon de clasă medie, prin care producătorul deținut de Lenovo vrea să câștige teren în această zonă. Telefonul are un display de 5,9 inci care este doar HD, surprinzător pentru anul 2018. Memoria RAM a telefonului este de 4 GB, iar capacitatea de stocare de 64 de GB. Bateria are 3.000 de miliamperi. Bateria are turbopower, adică încărcare rapidă pentru 6 ore de utilizare în doar 20 de minute de încărcare.

Procesorul este unul Snapdragon 625, care-l poziționează în zona medie. Camera foto este dublă, cu un design vertical, ca la iPhone X, cu o cameră principală de 13 megapixeli și una de 2 megapixeli. Camera frontală are 8 megapixeli. Și camera frontală și cea principală au modul portret, pentru imagini cu fundalul blurat. De asemenea, telefonul are și câteva opțiuni creative, prin care poți colora anumite părți ale fotografiei, în timp ce restul rămâne alb-negru.

Cu ajutorul Google Lens, camera are capacități de inteligență artificială și îți poate da informații despre locuri din toată lumea. De exemplu, pozezi o clădire și primești informații suplimentare despre acele atracții turistice. În plus, poți să cauți pe Google informații despre produsele pe care le vezi. Google Lens va funcționa și în limba română.

Telefon din programul Android One

Avantajul Motorola One este Android 8.1 Oreo din programul Android One, asta înseamnă că telefonul va primi update-urile de securitate și de software în timp record și va avea suportul programului Google. Android 9 Pie va fi instalat pe Motorola One până la finalul anului. Telefonul are și dual-SIM, dar unul dezvoltat, în care poți să pui două cartele, dar și un micro SD.

Prețul telefonului va fi de 299 de euro. E un preț onest pentru un telefon cu un design foarte bun, senzor de amprentă pe spate și carcasă din sticlă. Cu toate acestea, telefonul va avea prețuri promoționale în toate piețele. De exemplu, în România prețul va fi de 1.000 de lei.

În America Latină Motorola e pe locul 2, iar în Statele Unite a ajuns din nou în top 5. În Europa de Vest creșterea de la an la an este de 6%.

Alte telefoane din programul Android One sunt Nokia 7.1, Xiaomi Mi A2.

Prima impresie start-up.ro

Deși am butonat telefonul abia câteva momente, se simte din prima că avem de-a face cu un mid range. Nu vă lăsați păcăliți de design, acesta este excepțional, dar imediat simțiți un mid range. Ecranul HD nu este foarte luminos, dar are culori corecte, iar materialele telefonului îl fac să fie ușor și greu în același timp.

La nivel de fotografii, modul portret va fi apreciat de cei care nu vor să cheltuiască o avere pe un terminal ca să le iasă poze bune de Instragram și Facebook. Mi se pare că din ce în ce mai multe telefoane ieftine oferă posibilitatea unei prezențe decente în social media. Mai ales că software-ul de pe Motorola One are și Cinemagraph, adică gif-uri care pot fi puse pe Instagram Stories sau posibilitatea de a schimba culorile într-o fotografie alb-negru.

Nu pot să nu apreciez și dimensinile reduse ale terminalului, din nou, asemănătoare cu iPhone X. Personal îmi plac telefoane de până la 6 inci, nu pentru că restul nu ar fi bune sau utile, ci pentru că mă simt mai confortabil cu un telefon mai mic în mână.

Senzorul de amprentă e poziționat foarte bine și funcționează rapid și rămâne de văzut care este autonomia reală a bateriei.