La începutul anului propuneam o listă de afaceri pe care le-ați putea începe cu o investiție de sub 1.000 de dolari, dar știm că nu e ușor să faci antreprenoriat atunci când dispui de bani puțini spre deloc, de aceea încercăm periodic să venim cu sugestii care v-ar putea ajuta să faceți bani cu resurse limitate, preferabil doar cu un laptop și acces la internet. De asemenea, găsești aici o listă de business-uri pe care le poți începe acasă.

Împărtășește cu alții cunoștințele tale

Oricine dintre noi știe să facă anumite lucruri cel puțin mai bine, dacă nu chiar în exclusivitate, fie că are legătură cu activități creative sau tehnice. Nu este neapărat să ai diplome sau zeci de ani de experiență, ci este suficient să ai cunoștințe extinse și abilitatea de a le împărtăși cu alții. Poate fi ceva legat de artă, web design, fitness, vânzări sau limbi străine, acestea fiind doar câteva dintre principalele abilități pe care le caută oamenii să le învețe online. De exemplu, românca Ruxandra Micu a dezvoltat o afacere de food coaching și îi învață pe americani să mănânce mai puțină carne.

Arată oamenilor ce știi să faci

Te pricepi să lucrezi cu lemnul, combini gustos ingredientele în bucătărie sau poate ești un make-up artist? Poți avea un venit lunar decent folosindu-ți abilitățile pentru a arăta altora cum să facă ceea ce știi tu să faci, ca să obțină aceleași rezultate. Cu răbdare și efort, îți poți crește o comunitate pe YouTube care să-ți aducă și bani din reclame.

Acest model de afacere a fost adoptat de ieșenii care educă copiii din întreaga lume. TraLaLa este cel mai popular canal de conținut pentru copiii din România și a înregistrat venituri de 2,2 milioane de lei în 2016. O altă opțiune ar fi să îți creezi propriul website, iar pentru asta poți să apelezi la WebsiteMarket.ro, platforma lansată de startup-ul românesc AppSeed care îți face un site cât ai clipi.

Vinde ceea ce știi să faci

Ai decis că vrei să renunți la corporație și să te apuci de antreprenoriat sau doar să faci freelancing după program? Vinde-ți cunoștinele pe BizTool, marketplace-ul de servicii powered by start-up.ro, care găzduiește specialiștii din web design, programare, hosting, consultanță de business și juridică, taxe, advertising sau branding și îi ajută să facă rost de clienți. Vezi aici mai multe detalii despre cum funcționează BizTool și cum te poate ajuta să îți vinzi serviciile.

Confecționează obiecte pentru a le vinde

Îți plac obiectele handmade și te pricepi la meșteșugărit? Ai pus poze cu lucrările tale în social media sau le-ai făcut cadou și oamenii s-au arătat atât de încântați de ele încât au vrut să știe de unde le pot cumpăra? Dacă răspunsul este afirmativ, Breslo.ro este cel mai mare marketplace de handmade din România și deschide calea către antreprenoriatul creativ, prin programul #PrimaMie, care oferă toate instrumentele necesare celor care își doresc să facă Handmade de la Zero și să își pună pe picioare propriul butic creativ.

Vinde produsele altor oameni

Unii români spun că au câștigat chiar și câteva zeci de mii de euro pe lună prin intermediul Amazon FBA (Fulfillment by Amazon). Mai exact, asta înseamnă că trimiți produsele tale către Amazon și îți stabilești propriul preț pentru ele, le pui în online, le vinzi și le livrezi cumpărătorilor. Poate fi vorba despre produse pe care nici măcar nu ajungi să pui mâna, poate doar pe mostre, înainte de a da comanda de un lot mai mare.