“Museum Rocket” este primul târg dedicat muzeelor și antreprenoriatului din Europa. Adresându-se în mod special antreprenorilor culturali, evenimentul dorește să creeze un context în care să stimuleze noi conversații între cultură și tehnologie.

Organizația care a inițiat acest concept se numește We Are Museums, comunitatea profesioniștilor pasionați de viitorul muzeelor.  

poza

”Vrem să celebrăm creativitatea în București prin încurajarea unor noi proiecte și parteneriate de afaceri între inovatorii din domeniul cultural și instituții, pentru a-i determina pe participanții noștri să își extindă perspectivele”, au spus fondatorii We Are Museums și Museum Rocket.

Desfășurându-se în București, un hub european al industriilor creative și tehnologice aflat în plină dezvoltare, “Museum Rocket” a invitat 20 de startup-uri europene care lucrează în mod activ pentru a îmbunătăți și îmbogăți experiențele culturale în interiorul și exteriorul muzeelor. Aceste startup-uri selectate vin din 10 țări și inovează în domenii precum: realitate augmentată, aplicații mobile, printare 3D, vânzare de bilete sau analiză audiențe.

Startup-urile vor concura pentru Premiul Museum Rocket, oferit de UniCredit Bank, care recunoaște și premiază cu această ocazie potențialul remarcabil în antreprenoriatul cultural. Acest premiu va fi desemnat de un juriu profesionist format din Martijn Pronk de la Rijksmuseum (Amsterdam, Olanda), Kalam Ali de la European Pioneers (Berlin, Germania), Sabina Baciu de la Asociația ORICUM (București, România) și membrii fondatori We Are Museums, Diane Drubay și Claire Solery.

poza2

Evenimentul va avea loc pe parcursul zilei de 8 iunie și va include multe prezentări, întâlniri și recomandări. În programul evenimentului pot fi remarcați unii dintre cei mai respectați profesioniști din domeniul muzeelor care colaborează deja cu antreprenori creativi, cum ar fi Tate, Rijksmuseum și POLIN Museum. De asemenea, pe parcursul zilei, cei care sunt interesați de sfaturi direct de la diferiți specialiști europeni în domeniul muzeelor și tehnologiei vor avea ocazia să facă acest lucru în cadrul unor sesiuni speciale.

“Museum Rocket” este susținut de UniCredit Bank și de ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului București. Evenimentul este co-organizat de Asociația ORICUM, o organizație non-guvernamentală din România care facilitează dezvoltarea industriilor creative, de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și se bucură de parteneriatele cu agenția de artă contemporană Unicat (România) și cu compania Bubbles (Franța) care le oferă participanților soluții inteligente pentru încărcarea dispozitivelor tehnologice.