Modelele Xperia 10 și 10 Plus au un design elegant, fără margini, și sunt prevăzute cu afișaj full HD Wide, cu o rată de aspect de 21:9, fiind ideale atât pentru divertisment, cât și pentru activitate eficientă.

Interfața intuitivă multi-ferestre, cu rată de aspect de 21:9, plus afișajul de 6 inci al modelului Xperia 10 și de 6,5 inci al modelului Xperia 10 Plus, permit vizualizarea simultană a două aplicații, păstrându-se dimensiuni confortabile de vizualizare pentru ambele ferestre.

Aparatele foto duale cu care sunt prevăzute ambele modele - Xperia 10 (13MP+5MP) și Xperia 10 Plus (12MP+8MP) vă permit să realizați imagini de calitate excelentă, cu efect Bokeh, astfel încât subiectul fotografiei iese în evidență, pe un fundal estompat. Xperia 10 Plus are funcție de zoom optic 2X.

Xperia 10 și Xperia 10 Plus includ tehnologia audio avansată High-Resolution Audio oferită de Sony.

Alături de modelele Xperia 10 și Xperia 10 Plus, se lansează și noile căști stereo Bluetooth deschise, SBH82D, disponibile pe negru, gri și albastru, asortându-se cu nuanțele telefoanelor. Ușoare, compacte și pliabile, căștile au un design confortabil, după gât, și sunt ușor de folosit întreaga zi.

Căștile SBH82D au aceeași structură ca Xperia Ear Duo, ce le permite utilizatorilor să asculte muzica preferată și să audă sunetele înconjurătoare în același timp, grație designului de tip deschis.

Căștile SBH82D sunt prevăzute și cu funcție de asistență vocală oferită de Google și de Apple, precum și cu funcția „fără mâini”. Căștile SBG82D sunt disponibile pe anumite piețe, începând cu luna mai 2019