Anunțat inițial ca Moto Vital Mod, Moto Health Mod este un dispozitiv cu dimensiuni relativ reduse pentru ceea ce știe se facă. Este gândit ca un accesoriu pentru smartphone-urile modulare din gama Moto Z, dar poate funcționa cu orice smartphone, în teorie, conexiunea realizându-se prin Bluetooth.

Moto Health Mod e plin de senzori și poate analiza o serie impresionantă de funcții vitale, cum ar fi ritmul cardiac, rata respirației, oxigenul din sânge, temperatura corpului și, pentru prima dată, tensiunea sistolică și diastolică măsurată cu acuratețe din deget.

L-am testat la standul Lenovo din cadrul MWC 2018 și am ajuns să-l considerăm un dispozitiv foarte interesant. Îți introduci degetul de la mâna stângă în el, pornești testul dintr-o aplicație destul de intuitivă, senzorul se umflă în jurul degetului tău, aștepți două minute și apoi îți primești rezultatele. Pentru a măsura temperatura, are un senzor separat, care trebuie ținut la nivelul sprâncenelor pentru a te analiza.

Nu îl vedem ca pe un dispozitiv neapărat pentru toată lumea, dar e un gadget care poate înlocui cel puțin tensiometrele și termometrele pe care unele persoane le mai țin în casă. Când va ajunge pe piață, însă, va costa peste 400 de euro, dar cei de la Lenovo promit că va merita această investiție, permițându-ți să-ți monitorizezi mai eficient sănătatea și să-ți dai mai ușor seama când e cazul să îți consulți medicul.