Netflix planifică o extindere pe segmentul jocurilor video și pentru asta l-a angajat pe Mike Verdu care a lucrat pentru Electronic Arts, dar și pentru Facebook.

Mike Verdu se va alătura Netflix în funcția de vicepreședinte al dezvoltării jocurilor, raportând directorului general de operațiuni Greg Peters, a declarat un reprezentant al comapniei. Anterior, Verdu a fost vicepreședinte al Facebook, responsabil cu lucrul cu dezvoltatorii pentru a aduce jocuri și alte tipuri de conținut VR pe Oculus.

Ideea este să ofere jocuri video pe platforma de streaming Netflix în anul următor, potrivit unei persoane familiare cu situația. În prezent, compania nu intenționează să taxeze suplimentar pentru acest conținut. Totuși, probabil pentru a te juca un anumit titlu de pe platforma va trebui să-l achiziționezi separat, adică nu va fi inclus în abonament. Totuși, este posibil ca în costul abonamentului, Netflix să ofere anumite jocuri gratuit.

Netflix a căutat modalități de crește, în special pe piețe mai saturate, cum ar fi SUA. Pentru a atinge acest obiectiv, Netflix a construit programe pentru copii, a deschis un magazin online. Compania rămâne cu mult înaintea rivalilor de streaming precum Disney + sau HBO Max, dar a adăugat mai puțini abonați decât se aștepta în cel mai recent trimestru raportat.

Introducerea în jocuri video pe platformă ar fi una dintre cele mai îndrăznețe mișcări de până acum ale Netflix.

Cum va funcționa? La fel ca și până acum. Doar că în loc de un film, serviciul va transmite online în timp real un joc video. Odată cu acestă mișcare, Netflix ar intra în competiție directă și cu Stadia al Google sau GeForce Now al Nvidia.