Neuralink este un proiect care a a fost schițat în 2016 prin care Musk lucrează la crearea unei legături directe între creier și computere, prin montarea unor cipuri, pentru a facilita descărcarea și încărcarea de informații de la și în creier.

Potrivit unui raport al companiei, publicat la finalul săptămânii trecute și citat de Business Insider, se pare că omul de afaceri a reușit să strângă 27 de milioane de dolari în equity din cele peste 100 de milioane de dolari în capitaluri proprii pe care le pusese la bătaie.

Pe lista investitorilor sunt 12 nume, iar suma minimă cu care putea contribui un investitor din afara companiei se ridică la 10.000 de dolari.

Neuralink dezvoltă o interfață între creiere și computere. Respectiva conexiune ar facilita atât download-ul, cât și upload-ul de informații de la și către creier. Astfel de implanturi, nu atât de dezvoltate, sunt folosite pentru ameliorarea efectelor bolii Parkinson, epilepsiei și alte maladii neurodegenerative.

Planul lui Musk este ca aceste implanturi să fie disponibile și utilizabile în cel mult patru ani, fiind destinate persoanelor care au suferit atacuri cerebrale sau pentru a ameliora efectele cancerului.