Nikon Z 8 este un urmaș al lui Z 9 și un autentic succesor creativ al lui D850. Cântărind doar 910 g (aprox.), corpul aparatului foto Z 8 este cu 30 % mai mic decât al lui Z 9 și cu 15 % mai mic decât al lui D850. Este aparatul foto hibrid pentru creatorii care doresc un corp mai ușor pentru a fotografia cu aparatul foto ținut în mână sau un aparat foto în format full frame care să se echilibreze perfect pe orice echipament de filmat, inclusiv pe majoritatea sistemelor de stabilizare gimbal.

Z 8 are o rezoluție de 45,7 megapixeli pentru imagini statice și o rezoluție video nativă de 8,3K. Același senzor CMOS stivuit și același procesor EXPEED 7 ca la Z 9 asigură o calitate a imaginii direct din aparatul foto. Imaginile video pot fi înregistrate într-o gamă de cadențe de cadre și codecuri, inclusiv RAW pe 12 biți în aparatul foto pentru video de până la 8,3K/60 fps sau 4,1K/120 fps. Pentru creatorii de conținut HDR, aparatul foto înregistrează imagini statice HEIF pe 10 biți și imagini video HLG pe 10 biți.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Z 8 completează gama noastră de aparate foto profesionale cu un nou nivel de agilitate. Capacitățile sale puternice și flexibile pentru realizarea imaginilor video și statice fac din acesta un adevărat performer hibrid, în timp ce corpul său compact răspunde nevoilor unui mare număr de creatori de conținut. Aparatul foto face atât de multe, încât veți putea face față cu ușurință oricărei provocări creative.”

Rezumatul caracteristicilor cheie: Nikon Z 8

Video: înregistrează imagini video la rezoluție 8K sau 4K. Utilizatorii pot înregistra RAW pe 12 biți în aparatul foto și pot lucra cu fișiere în formatul N-RAW de la Nikon, care au jumătate din dimensiunea fișierelor ProRes RAW HQ. În aparatul foto sunt create fișiere proxy Full-HD când se înregistrează în formatul intern N-RAW de 8,3K sau ProRes RAW HQ de 4,1K.

Fotografii: captează fotografii de 45,7 MP și se mândrește cu viteze flexibile de fotografiere în serie de până la 120 fps, cu funcționalitate AF/AE completă și fără întreruperi ale vizorului.

Senzor CMOS stivuit în format full frame, de 45,7 MP: proiectat de Nikon pentru a asigura o calitate a imaginii de ultra-înaltă rezoluție. Atinge cea mai mare viteză de scanare din lume, care se combină cu obturatorul electronic pentru a elimina practic distorsiunile de tip „obturator oscilant”.

EXPEED 7: asigură focalizarea extrem de rapidă a aparatului foto, imagini video cursive și viteze mari de fotografiere în serie. Efectuează calcule complexe pentru AF și AE la o viteză mare și procesează separat datele în flux dublu de la senzorul de imagine stivuit.

AF cu învățare profundă: detecție și urmărire de precizie pentru oameni, câini, pisici, păsări, mașini, motociclete, biciclete, trenuri și avioane. Detectarea subiectului și AF funcționează până la -9 EV pentru imagini video și statice. Ochii rămân focalizați, chiar dacă un subiect se mișcă rapid sau stă cu capul în jos. Fețele vor fi focalizate clar chiar dacă scena este puternic iluminată din spate.

Vizor cu vizualizare în timp real și monitor cu înclinare: vizor cursiv, fără întreruperi, grație tehnologiei cu redare în flux dual. Monitor clar, cu ecran tactil și înclinare pe 4 axe.

Pregătit pentru conținut HDR: înregistrează imagini statice HEIF pe 10 biți și imagini video HLG pe 10 biți. Conținutul este vizibil instantaneu pe ecranele HDR, nefiind necesară editarea.

Două porturi USB-C și fantă de card dublă: terminale separate de alimentare și comunicație prin USB, pentru transferuri rapide în timpul încărcării. Fantă de card dublă pentru fotografiere și stocare flexibile.