Echipa DefCamp aduce pe scenă nume foarte cunoscute din domeniul securității cibernetice, precum Jayson E. Street, InfoSec VP în cadrul SphereNY. Acesta va avea o prezentare inedită despre modul în care comportamentul uman reprezintă cea mai mare vulnerabilitate în fața atacurilor de inginerie socială, contrar opiniei publice potrivit căreia evoluția tehnologiei ar reprezenta principala problemă. Conceptul de inginerie socială va fi explicat pe larg participanților.

Pe scena DefCamp va reveni Mike Spicer, expertul american independent în securitate, care anul trecut a uimit audiența cu dispozitivul #WiFiCactus. Invenția acestuia se poate conecta pasiv la 50 de rețele Wireless, demonstrând riscurile conectării la rețele necriptate. Anul acesta, participanții vor afla noutăți despre evoluția proiectului.

Pe parcursul celor două zile, peste 40 de specialiști din toată lumea vor susține prezentări despre IoT Hacking, criptografie, inginerie socială, IoT Malware, Car Hacking și Medical Hacking. De asemenea, nu vor lipsi prezentări despre securitatea infrastructurilor și a aplicațiilor dezvoltate custom, fraude online, securitatea rețelelor wireless, aplicații malware, criptomonede.

Aici poți citi mai multe informații despre startupul israelian care se asigură că hackerii nu-ți controlează mașina.

”2018 a fost un an important pentru securitatea cibernetică, având în vedere reglementările GDPR, și se simte că atât companiile, cât și utilizatorii independenți au devenit mult mai conștienți de drepturile și obligațiile în ceea ce privește securitatea datelor cu caracter personal. Sigur că este doar un început, dar mă bucur să văd că se fac pași concreți către conștientizarea riscurilor și implicațiilor acțiunilor fiecăruia în mediul online. Pentru DefCamp #9 pregătim o serie de competiții noi în Hacking Village, precum și paneluri pe subiecte controversate și discutate din ce în ce mai intens. Desigur, așteptăm cu interes înscrierile participanților la cel mai important concurs din Hacking Village, DefCamp Capture the Flag. Etapa de calificări online se va desfășura pe 22 septembrie”, a declarat Andrei Avădănei, fondator DefCamp.

Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă la București aproape 5.500 de participanţi din peste 55 de ţări şi 130 de oraşe. Aceștia sunt pasionați de hacking, vulnerabilităţi cibernetice și interesați să-și dezvolte abilitățile tehnice. Audiența conferinței este variată și cuprinde: 45% participanți din zona de cercetare și dezvoltare proiecte, 30% specialiști în securitate cibernetică, 18% reprezintă top management și factori de decizie în companii, iar 7% sunt studenți.