Sesiunea de pitch-uri a avut loc aseară în fața juriului format din investitori și antreprenori experimentați și a publicului.
Finaliștii au beneficiat în ultimele 10 săptămâni de sesiuni intensive de mentorat și de o finanțare în valoare de 25.000 de euro oferită de fondul de capital de risc GapMinder.
În plus, la finalul sesiunii de pitching de la Demo Day, două startup-uri din cel de-al doilea batch al Techcelerator au primit finanțări suplimentare în valoare de câte 25.000 de euro de la Gapminder. Acestea sunt XVision și Beez.
Xvision este o aplicație automată de analiză a radiațiilor X care poate genera și diagnostica o radiografie obișnuită prin furnizarea unei hărți termice a ariilor de interes din imagine.
Beez este o aplicație gratuită și distractivă care ajută utilizatorii să înceapă economisirea imediat și care le va permite să atingă stabilitatea financiară prin planificarea bugetului și prin atragerea investițiilor fără efort. Povestea românilor care promit că economisești dacă vei cumpăra am scris-o anterior și pe start-up.ro.
Interesul pentru Techcelerator
Pentru cel de-al doilea lot al programului Techcelerator au aplicat 172 de startup-uri din România și din străinătate. În urma unei evaluări atente, după întâlnirea cu echipele Techcelerator și GapMinder în cadrul unei sesiuni de tip bootcamp, au fost selectate 8 startup-uri tech inovatoare care apoi au fost invitate să se alăture programului. Techcelerator a vizat companiile cu proiecte aflate în faza minimă viabilă (MVP) din domenii precum IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială (AI) și machine learning (ML), transformare digitală, soluții informatice pentru sectorul sănătății, FinTech (inclusiv aplicații care includ tehnologia blockchain).
Cele 8 startup-uri care finalizat programul Techcelerator acum au beneficiat de o primă rundă de investiții de 25.000 euro fiecare din partea partenerului exclusiv GapMinder, în schimbul unei participații de 6% din companie. La sfârșitul programului, startup-urile care au făcut progrese vizibile au avut șansa de a beneficia de o a doua rundă de investiții de până la 75.000 de euro în convertible notes.
Puteți vedea care au fost cei 8 finaliști ai celei de-a doua ediții a Techcelerator aici.
Finanțări suplimentare
Totodată, după cum spuneam mai sus, 4 dintre absolvenții primei ediții a programului Techcelerator s-au întors pe scenă pentru a beneficia de o investiție suplimentară din partea Gapminder.
Așa că RideSafe, un startup pentru siguranța motocicliștilor – care a fost și marele câștigător al primei ediții a acceleratorului -, Miiosmile (o aplicație de tip SaaS pentru specialiștii din sectorul stomatologic), ialoc (o soluție eficientă pentru rezervări rapide și gestionarea meselor din restaurante - puteți citi pe larg povestea aplicației care îți rezervă o masă fără să suni la restaurant) și Medicai (o soluție bazată pe Machine Learning, menită să ofere remote, oricărui pacient, o interpretare imagistică eficientă atât de către motorul de inteligență artificială cât și din partea unui specialist) au pitch-uit din nou pentru o nouă rundă de finanțare.
Câștigători au fost Miiosmile – încă 25.000 de euro, ialoc – 50.000 de euro, și Medicai – 75.000 de euro.
Înscrieri deschise pentru Techcelerator #3
Începând cu data de 22 ianuarie 2019 startup-urile pot aplica pentru cea de-a treia rundă a programului local de accelerare Techcelerator. Pentru batch-ul cu numărul 3 Techcelerator și partenerul financiar GapMinder au făcut câteva modificări.
Astfel, companiile selectate pentru noua rundă de accelerare vor beneficia și de implicarea unor parteneri din mediul corporate, care se vor concentra în mod special pe trei direcții specifice: FinTech, PropertyTech și Digital Transformation (& Automatizare).
În plus, startup-urile selectate vor beneficia de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners BV, în schimbul unei cote de 7% din compania lor. Startup-urile care au înregistrat un progres semnificativ au șansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiții de până la 50.000 de euro, sumă convertibilă în acțiuni.
Aplicațiile pot fi trimise până pe 25 februarie 2019. Programul de accelerare va începe pe 15 aprilie și va avea o durată de 10 săptămâni, desfășurându-se atât în București, cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul companiilor partenere și a aproximativ 60 de mentori români și străini.