Noile modele BenQ GW2480, BL2480, GW2780, BL2780 şi BL2780T au diagonale de 24” și 27”, la rezoluţii Full HD 1080p. Prezenţa unui panel IPS din noua generație oferă culori de bună calitate, unghiuri de vizualizare largi de 178˚ H/V, dar şi un timp de răspuns de doar 5ms, potrivit pentru rularea jocurilor în timpul liber.

Monitoarele au o dotare completă, ce include două boxe şi o conectică Dsub + HDMI 1.4 + DP 1.2.

Design modern, perfect pentru un stil de viață elegant

Pentru spaţii de lucru moderne, noile modele oferă un design minimalist, ce include o carcasă cu finisaje premium şi o textură rezistentă la zgârieturi. Vin echipate cu o ramă de doar 6.6 mm, fiind astfel potrivite pentru utilizarea în configuraţii multi-monitor. Mai mult, pentru cei cu pretenţii ridicate, modelul BL2780T oferă un picior reglabil pe 4 direcții (verticală 140mm, rotire 45˚/45˚, aplecare -5˚- 20˚și pivot 90˚).

În plus, toate modelele din această seria oferă şi un sistem de management al cablurilor, camuflat în piciorul monitorului.

Tehnologie Eye-Care şi Brightness Intelligence

Toate modelele din seria nouă au în dotare tehnologiile Low Blue Light şi Flicker-Free, ceea ce reduce în mod eficient oboseala ochilor şi se obţine o experiență de vizionare confortabilă în timpul sesiunilor prelungite. Cu ajutorul tehnologiei Low Blue Light, se reduc considerabil efectele negative produse de spectrul de lumină albastră emis de ecran. Utilizatorul are opţiunea de a alege unul dintre cele patru moduri presetate - multimedia, web-surfing, office și reading - pentru a reduce emisia de lumină albastră cu maximum 70% în timpul utilizării.

Datorită senzorului de lumină încorporat, monitorul este capabil să detecteze în orice moment variaţia temperaturilor de culoare din mediul ambiental. Astfel, folosind o serie complexă de algoritmi, B.I.+ ajustează în mod automat luminozitatea ecranului, precum şi temperatura culorilor. Se descurcă bine în diferite medii de iluminare: în lumina caldă de acasă, sub influenţa luminii albastre din birou sau sub directa strălucire a soarelui. Monitorul are capacitatea de a detecta intensitatea conținutului afișat, moment în care ajustează automat luminozitatea din scenele luminoase, evită supraexpunerea şi îmbunătăţește detaliile din zonele întunecate, totul pentru a menţine un nivel optim de claritate.

Chiar şi în condiții de luminozitate redusă a ecranului, B.I.+ reuşeşte să îmbunătățească nuanţa şi saturaţia culorilor, ceea ce oferă o reproducere precisă a acestora.

Disponibilitate și preţ

Monitoarele sunt disponibile în România prin partenerii oficiali BenQ la un preţ recomandat de raft: 725 RON pentru BenQ GW2480, 995 RON pentru BenQ GW2780, 750 RON pentru BenQ BL2480, 1045 RON pentru BenQ BL2780 și 1235 RON pentru BenQ BL2780T.