Descrise ca familia de telefoane Edge, cele două noi dispozitive au fost recunoscute pentru designul lor remarcabil în cadrul uneia dintre cele mai importante competiții de design din lume. La ediția din acest an, companiile și designerii din peste 60 de țări au înscris în competiție mai mult de 6,500 de proiecte, doar 25% dintre participanți reușind să primească recunoașterea esteticii de produs.

Filosofia Motorola s-a bazat dintotdeauna pe inovația care convertește tehnologia într-un mod intuitiv de utilizare a telefoanelor, punând pe primul loc nevoile clienților. Acest concept este valabil pentru tot portofoliul de produse, însă Motorola Edge și Motorola Edge+ se diferențiază printr-o interpretare îndrăzneață a ceea ce așteptăm de la un smartphone, oferind o experiență completă, care include un design atragător, funcțional, foarte avansat.

Atunci când a fost proiectată familia de telefoane Motorola Edge, primele aspecte luate în considerare de echipă au fost ușurința utilizării, simplitatea și dezirabilitatea produsului. Optimizarea performanței și îmbunătățirea experienței utilizatorului au avut prioritate în procesul de producție și au fost transpuse în display-ul interactiv curbat la 90 de grade, sistemul de camere de înaltă rezoluție, bateria puternică și cele mai rapide viteze 5G. Motorola a vrut să completeze aceste specificații de excepție cu un design premium, splendid, cu un finisaj inspirat de sticla de Murano, cu profunzime surprinzătoare și gradient de culoare.

„Recunoaștem importanța echilibrării nevoilor consumatorilor cu un element surpriză, iar familia de telefoane Motorola Edge este un prim pas al unui parcurs mai lung pe care îl facem pentru a crea dispozitive perfecte, intuitive, cu un design modern”, a declarat Paul Pierce, Head of Premium & Innovation Design la Motorola. „Ne propunem să creăm telefoane care să se adapteze nevoilor utilizatorului și nu invers. Având în vedere acest lucru, fiecare decizie luată în dezvoltarea acestor două noi dispozitive s-a bazat pe aspirațiile clienților și pe dorința de creștere a confortului de utilizare prin inovație practică.”

Din 22 iunie, Motorola Edge și motorole Edge+ vor completa expoziția Muzeului Red Dot Design din Essen – Milestones in Contemporary Design, acolo unde sunt prezente toate creațiile premiate de-a lungul timpului în cadrul concursului.