Conform Google, cei din Statele Unite și Canada petrec mai mult de o oră pe zi făcând naveta, iar asta înseamnă că pierd câte o vacanță de două săptămâni în fiecare an. Acesta este unul dintre motivele pentru care Google a introdus câteva schimbări în aplicația Google Maps, disponibile pe dispozitivele iOS și Android, care ar putea să economisească timp celor care fac zilnic naveta.

Google Maps ar urma să arate actualizări în timp real despre statusul serviciului de transport public, pentru a ști exact ora la care ajunge autobuzul sau trenul - dacă întârzie sau ajunge mai devreme, potrivit publicației Engadget. Funcționalitățile vor fi disponibile începând cu săptămâna aceasta în 80 de regiuni din toată lumea, urmând să se extindă în mai multe zone.

De asemenea, aplicația va permite comutarea între tab-uri pentru a arăta utilizatorilor toate informațiile despre călătorie. Astfel, dacă Google știe că obișnuiești să conduci o parte din traseu, iar apoi continui drumul cu trenul sau autobuzul, aplicația îți va arăta informații despre trafic și orarul de circulație al autobuzelor. Dacă știe că naveta durează mai mult decât în mod normal, Google Maps va trimite o alertă în care îți sugerează rute alternative înainte să pleci de acasă ori de la birou.

În același timp, publicația menționează că Google Maps va oferi control asupra Spotify, Apple Music și Google Play Music direct din aplicație, fără a fi nevoie de comutare între acestea în timp ce utilizatorii sunt la volan.