Telefonul are un ecran de 5,3 inci, cu un raport ecran/corp foarte mic, de 70%, iar rezoluția este Quad HD. Sistemul de operare e Android 7, care va fi upgradat la Android 8.

Camera principală are 13 megapixeli, iar cea frontală are 13 megapixeli. Bateria e de 3.100 de miliamperi, capacitatea de stocare e de 64 de GB sau 128 de GB, iar memoria RAM e de 4 sau de 6 GB.

Nokia 8 vine cu trei premiere mondiale pentru smartphone-urile bazate pe sistemul Android, incluzând o colaborare iniţiată cu producătorul de optică ZEISS. Având la bază performanţa şi sistemul Android pur, Nokia 8 are elementele unui smartphone Nokia cu adevărat de vârf de gamă.

Nokia 8 introduce o premieră mondială care permite transmiterea livestream de video Dual-Sight către reţele sociale, precum Facebook şi YouTube. Prin Dual-Sight se afișează simultan imagini filmate atât prin camera frontală, cât și prin cea din spate, putându-se utiliza modul de afişare split screen, atât pentru fotografii, cât și pentru video.

Nokia 8 este, de asemenea, primul smartphone care încorporează Nokia OZO Audio, prin care tehnologia exclusivistă folosită la Hollywood este accesibilă prin dispozitivul pe care îl țineți în mână. OZO spațial 360° oferă o experienţă audio intensă pentru materialele video 4K create chiar de voi.

Corpul monobloc subţire al smartphone-ului Nokia 8 de doar 4,6 mm la margini şi de doar 7,3 mm în centru - este construit cu precizie dintr-un singur bloc de aluminiu seria 6000, iar designul a fost rafinat cu ajutorul unui proces complex incluzând 40 de etape de prelucrare mecanică, electrochimică şi şlefuire. Modelele includ o finisare prin şlefuire fină cu o durată de 20 de ore pentru dobândirea aspectului ireproşabil. Telefonul beneficiază de puternica platformă mobilă Qualcomm SnapdragonTM 835 care, asociată cu experiența unui Android pur, securizat și actualizat asigură o performanță remarcabilă.

Telefonul costă 2.600 de lei la emag.ro.