UPDATE

Felix Pătrășcanu, unul dintre co-fondatorii FAN Courier, a făcut prima investiție în domeniul medical prin clinica de neurologie integrată Neuroaxis, gândită de fondatorul Intermedicas. Această clinică s-a deschis oficial pe 5 octombrie, cu o investiție care se ridică la peste 250.000 de euro, în special în aparatură, scrie wall-street.. Din echipa de management a clinicii fac parte Dan Mitrea, fondatorul Intermedicas, Dragoș Tudorache și Cristina Pătrășcanu.

"Totul a început în 2012 când eram clienții doctorului Mitrea, el de atunci ne povestea ce planuri de viitor are, noi l-am încurajat și susținut întotdeauna să înceapă această afacere, dar nu credeam că o să ajungem noi să investim în așa ceva. Este un domeniu neexplorat în totalitate, e la început de drum și oportunitățile pot fi foarte mari. L-am ajutat și eu și soțul meu cu anumite sfaturi legate de business, dar în rest totul au făcut Dan Mitrea și Dragoș Tudorache”, a spus Cristina Pătrașcanu.

”Acest concept de centru integrat de neurologie completează și setează un nou standard de calitate specific clinicilor supra-specializate din România, asemănător celor din Vestul Europei. Nevoia de centre ultra-specializate în neurologie este o necesitate pentru fiecare societate, dat fiind caracterul complex și implicațiile majore pe care le au afecțiunile neurologice în viața pacienților și familiilor acestora”, a precizat dr. Dan Mitrea, acționar și directorul medical al clinicii.

Reprezentanții Neuroaxis estimează venituri de circa 200.000 de euro în primul an de funcționare și recuperarea investiției în următorii 3 ani.

---

Potrivit invitației oficiale pentru lansarea clinicii Neuroaxis, aceasta este prima clinică integrată de neurologie din București și a doua din țară.

Conform datelor statistice, incidența bolilor neurologice la nivel național este de peste 10%, iar procentul de afecțiuni neurospsihice este de peste 30%.

Neuroaxis e prima investiție în domeniul medical al omului de afaceri Felix Pătrășcanu, fondator și CEO al FAN Courier. Fondatorul clinicii este medicul neurolog Dan Mitrea. Clinica Neuroaxis reunește echipe de neurologi coordonate de medici de renume, cu experiență internațională, medici dedicați, care acoperă toate ariile neurostiintelor și ale domeniilor conexe: neurochirurgie, psihiatrie, psihologie, recuperare medicală, cardiologie sau chirurgie spinală. Împreună, echipa clinicii numără peste 22 de medici cu diferite supra‑specializari, precum și medici din străinătate (Franța, Germania, Anglia).

Cu scopul de a oferi sevicii complete pacienților clinicii, a fost integrată și o componentă holistică, anume terapia prin Yoga, dezvoltată în colaborare cu un maestru yoghin din India.

Clinica dispune de trei cabinete de consultații, o sală de tratamente, un cabinet destinat investigațiilor ecografice vasculare, un cabinet destinat investigațiilor electromiografice (EMG) și un laborator de epileptologie destinat monitorizării video EEG și somnologiei.

Lansarea oficială va avea loc pe 5 octombrie.

Aflați mai multe informații despre clinica de neurologie pe wall-street.ro.