Nominalizările sunt deschise până pe 31 mai la acest link, iar lista cuprinde categorii precum Startup of the Year, Founder of the Year, Investor of the Year, Best New Comer, Best Social Impact Startup, Best IoT Startup, Best FinTech Startup, Best AI Startup, Best Smart City Solution, Best Biotech Startup, Best Coworking Space sau Best Accelerator Program.

În luna septembrie va avea loc la Cluj-Napoca ceremonia de desemnare și premiere a startup-urilor din țară, calificate în urmatoarea etapa, cea regionala. Startup-urile care trec de etapa regională vor fi invitate la întrunirea globală.

Lansat în 2012, programul Global Startup Awards premiază startup-uri tech relevante din 25 de țări. Fiecare etapă națională se concentrează pe a nominaliza și a premia cele mai bune startup-uri cu o vechime de maxim 5 ani dar și ecosistemul local care le susține. În același timp, participarea la aceste evenimente amplifică numărul de oportunități existente, facilitând interacțiunea între antreprenori și oferind noi perspective de colaborare.

Anul trecut România a fost reprezentată în etapa finală a Global Startup Awards, desfășurate la Kuala Lumpur, de compania clujeană Mira Rehab, desemnată „Cel mai bun startup cu impact social”.