Mira Rehab, o companie de software din Cluj-Napoca care a revoluționat lumea medicală cu ajutorul unei aplicații care supervizează recuperarea persoanelor cu dizabilități locomotorii, a fost desemnată ”cel mai bun startup cu impact social” în cadrul etapei globale a uneia dintre cele mai importante competiții dedicate antreprenoriatului, Global Startup Awards.

global-startup-awards

Competiția s-a desfășurat în această lună în Kuala Lumpur, acolo unde câștigătorii finalei regionale a competiției din 2015, alături de investitori, experți de business și jurnaliști și-au dat întâlnire pentru a sărbători cele mai bune startup-uri tech din lume.

Ajunge la oameni într-un mod neconvențional, prin urmare are potențialul de a atinge un public numeros și are deja expunere internațională

“Produsul creat rezolvă o problemă foarte actuală, având o influență pozitivă asupra celor aflați în suferință. Ajunge la oameni într-un mod neconvențional, prin urmare are potențialul de a atinge un public numeros și are deja expunere internațională”, spune Mjöll Waldorff, Project Manager la Innovation Center Iceland și membru al juriului.

Despre Global Startup Awards am scris și pe start-up.ro. 

“Ne bucură faptul că România este astfel plasată pe harta ecosistemelor antreprenoriale cu valoare din lume. Global Startup Awards este un eveniment de prestigiu care inspiră comunitățile de antreprenori să obțină performanțe notabile și să depășească granițele tehnologiei, punând astfel bazele unor inovații”, a declarat Hajnalka Bessenyei, director la Impact Hub Cluj-Napoca, partenerul competiției internaționale.

Lansat în 2012, programul Global Startup Awards premiază startup-uri tech relevante din 25 de țări. Fiecare etapă națională se concentrează pe a nominaliza și a premia cele mai bune startup-uri cu o vechime de maxim 5 ani dar și ecosistemul local care le susține. În același timp, participarea la aceste evenimente amplifică numărul de oportunități existente, facilitând interacțiunea între antreprenori și oferind noi perspective de colaborare. Mai multe detalii despre competiție sunt disponibile pe http://www.globalstartupawards.com/global-awards-finale.