Luciana Lixandru a fost primul partener român numit de fondul de investiții care a pariat pe câteva dintre cele mai mari companii tech din lume încă din momentul în care erau la început de drum, numirea ei având loc la începutul anului 2017.

Andrei Brașoveanu este absolvent de Princeton și al unui MBA la Harvard. Înainte de a se alătura Accel, unde lucrează încă din 2013, a lucrat pentru Merrill Lynch, BCW Group, KCG Holdings şi Foundation Capital.

”Andrei a condus investițiile series A pe care le-am făcut în Humio, o soluție de obsevații în timp real, și dashdash, o plaformă cloud care ajută la crearea aplicațiilor web prin utilizarea unui spreadsheet. Totodată, a jucat un rol cheie în investițiile noastre inițiale și colaborarea ulterioară cu UiPath, Instana, Celonis și Monzo”, afirmă într-un comunicat de presă oficialii Accel.

Pe lângă Andrei Brașoveanu, fondul de investiții a numit încă un nou partener. ”Suntem încântaţi să anunţăm numirea a doi noi parteneri în echipa noastră din Londra: Andrei Braşoveanu şi Seth Pierrepont”, spun reprezentanții Accel.

Adrei Brașoveanu a fost prezent la București, pe scena How to Web, în 2015. El le-a vorbit atunci invitaților din sală și le-a oferit sfaturi fondatorilor de startup-uri despre cum să abordeze un fond de investiții și care sunt câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le iei în considerare când pornești un business.

”Cred că sunt câțiva oameni extraordinari în ecosistemul tech din România, dar nu sunt multe startup-uri care primesc investiții mai mari, de tip Series A poate pentru că există o industrie de outsourcing foarte puternică în România. Firmele acestea angajează oameni foarte buni. Cred că ar trebui să pornești o afacere dacă ești foarte priceput, nu să lucrezi într-o companie. Dar în timp lucrurile vor evolua“, spunea la acel moment Andrei.

”Mi-am dat seama că mă atrage foarte mult ideea de a lucra îndeaproape cu fondatori care își reimaginează și reinventează industrii întregi”, afirmă acum, în momentul numirii sale ca partener al Accel Andrei Brașoveanu.

Potrivit lui Andrei, înainte de a lua decizia de a investi într-un startup echipa fondatoare trebuie să-i îndeplinească următoarele cerințe: să fie motivată să meargă cât mai departe și să aibă viziune, să aibă o legătură puternică cu oportunitatea de piață și să aibă abilitatea de a atrage și reține angajați foarte buni.