Astfel, începând cu 11 aprilie, cei peste 400 de milioane de utilizatori Windows 10 vor avea la dispoziție un software mai performant, mai productiv și mai sigur pentru consumatori, companii, școli sau gameri.

Inovațiile din Windows 10 Creators Update, ce includ 3D și game streaming nativ, cu lag minim ce permite interactivitate crescută, aduc un nou val de experimentare a creativității. Aceste inovații stimulează noi moduri de a construi, de a crea, de a transforma idei în realitate, de joc și învățare.

Cu Creators Update, browser-ul este optimizat cu o nouă suită de funcții de gestionare a tab-urilor, extensii noi și o nouă experiență de citit. Creators Update va aduce în plus mai multe extensii Microsoft Edge, permițând utilizatorilor să adauge rapid noi funcții browser-ului. Această actualizare înseamnă și debutul unor extensii noi, cum ar fi Ebates, Intel TrueKey, Read & Write, Ghostery și RoboForm, printre altele.

3D pentru toți - creare, partajare și vizualizare 3D

Lucrul 3D în Windows prinde viață în Creators Update pentru a permite tuturor să experimenteze, creeze și partajeze conținut tridimensional, utilizând un ecosistem de aplicații 3D integrat în dispozitivul Windows 10 al utilizatorului. Cu Paint 3D se pot crea sau modifica obiecte 3D, se pot modifica cu ușurință culoarea sau textura, iar imaginile 2D se pot transforma în obiecte 3D.

Cerneală digitală care funcționează în aplicații și documente Office

Cu Windows Ink din Creators Update, utilizatorii vor putea acum să deseneze sau să scrie pe fotografii și clipuri video cu o gamă de instrumente de scris virtuale, să creeze obiecte 3D în Paint 3D, să scrie sau să deseneze direct pe o pagină web Microsoft Edge și să corecteze documente digitale în Microsoft Word folosind stiloul digital, la fel de natural ca pe hârtie – și acestea sunt doar câteva dintre noile experiențe creatoare ce folosesc cerneala digitală.

Game Mode, o nouă abordare a gaming-ului în Windows 10

Game Mode este o nouă funcție Windows 10 ce vine odată cu Creators Update și caută să furnizeze cea mai bună și mai solidă experiență de gaming posibilă pe un PC ce rulează Windows 10. Fundamental, Game Mode este o funcție la nivelul sistemului care dedică mai multe elemente grafice și resurse de procesor jocurilor de pe PC. După ce PC-ul este setat să utilizeze Game Mode în System Settings, acest mod va putea fi aplicat oricărui joc. Câștigul funcției Game Mode este furnizarea unei performanțe susținute și constante atunci când PC-ul este folosit pentru jocuri – unele dintre cele mai avansate și performante aplicații Windows din punct de vedere tehnologic și al consumului de resurse.

Navigarea pe internet câștigă un mod mai rapid și mai sigur de a partaja, citi, descoperi și rezolva situații cu Microsoft Edge.

Noi capacități de management pentru specialiștii IT

În noua actualizare, Microsoft include un nou serviciu care ajută utilizatorii în a monitoriza siguranța dispozitivului folosit prin Windows Defender Security Center. Acesta oferă o interfață unificată pentru controlul opțiunilor de securitate – de la antivirus, rețea și firewall la măsurarea și raportarea parametrilor de funcționare, opțiuni de siguranță pentru aplicații și browser sau setările de control parental. Mai mult, modulul „Device Health Advisor” oferă utilizatorului informații despre „semnele vitale” ale dispozitivului, funcția de blocare de la distanță („Remote Lock”) permite controlul blocării dispozitivului atunci când utilizatorul se îndepărtează, iar noile opțiuni de siguranță permit un control mai granular asupra instalării aplicațiilor suplimentare.

Pentru companii, actualizarea aduce noi funcționalități și instrumente pentru simplificarea serviciilor de IT și integrarea, managementul și mentenanța mai ușoară a dispozitivelor companiei – dar și eliminarea pericolelor de securitate.

Confidențialitatea e un domeniu crucial atât pentru utilizatori cât și pentru Microsoft iar Creators Update ușurează semnificativ procesul de management al opțiunilor de confidențialitate din Windows 10 sau al altor servicii Microsoft cu o nouă procedură de instalare ce permite selectarea mai ușoară a configurației optime. O nouă interfață unificată dedicată confidențialității permite vizualizarea și managementul datelor legate de activitatea utilizatorului pentru multiple servicii Microsoft.

Data de 11 aprilie va însemna debutul perioadei de actualizare, proces ce va avea loc în etape pentru cele 400 de milioane de dispozitive ce folosesc Windows 10. Utilizatorii vor putea instala actualizarea imediat ce va fi disponibilă prin Windows Update pe dispozitivul lor.