Platforma care-ți permite să faci un CV inovator, Novorésumé, fondată de tineri români din Danemarca, a ajuns la un an de activitate și a publicat câteva statistici interesante.

novoresume startup danemarca cv curriculum vitae

“Foarte recent, în ultimele săptămâni, am atins nouă ţintă de 130.000 utilizatori unici din toate părţile globului fără niciun investitor, ceea ce ne face foarte fericiţi. Majoritatea utilizatorilor sunt din SUA şi Europa, dar avem utilizatori şi din ţări precum Brazilia, Argentina, Canada, Australia, Africa de Sud și India. Toată lumea este mulţumită de servicile oferite de către aplicaţia noastră web, deoarece le salvează foarte mult timp preţios şi în acelaşi timp le oferă toate mijloacele profesionale necesare pentru a-şi crea un CV modern”, a spus Ştefan Polexe, CEO al Novorésumé.

În procesul căutării unui loc de muncă, unul dintre cei mai importanţi paşi pe care un aplicant trebuie să îi facă este acela de a-şi crea un CV care să-i reflecte personalitatea şi în acelaşi timp să descrie toată experienţă sa profesională relevantă în cazul respectiv. Mai mult decât atât, CV-ul trebuie să urmeze, de asemenea, principiile de design grafic şi cele sugerate de către experţii în resurse umane dacă aplicantul doreşte ca CV-ul lui să lase o primă impresie pozitivă.

Problema principală pe care am descoperit-o noi este că majoritatea persoanelor care sunt în căutarea unui nou loc de muncă nu au abilităţile necesare în ceea ce priveşte design-ul grafic şi de redactare a conţinutului

Despre proiectul băieților am scris în momentul lansării. 

“Problema principală pe care am descoperit-o noi este că majoritatea persoanelor care sunt în căutarea unui nou loc de muncă nu au abilităţile necesare în ceea ce priveşte design-ul grafic şi de redactare a conţinutului care sunt necesare pentru a crea un CV modern, de aceea am decis să găsim o soluţie”, a declarat Cristian Letai, cofondator al platformei.

novoresume startup danemarca cv curriculum vitae

Această provocare a fost cu succes rezolvată de către cei trei studenţi prin crearea unei aplicaţii web care permite oricărui utilizator cu minime cunoştinţe de limba engleză să îşi creeze un CV modern printr-un proces cu totul intuitiv.

Utilizatorii pot să creeze şi să customizeze până la 18 versiuni diferite, iar în cazul în care nu au inspiraţie au fost pregătite pentru ei câteva modele profesionale de CV. De asemenea, pentru fiecare secţiune pot fi găsite sfaturi şi exemple create împreună cu experţii în resurse umane.

Ne face foarte fericiţi faptul că folosind serviciile noastre de creare a CV-ului, utilizatorii au fost angajaţi la companii precum Volvo, Google, Airbnb şi Vice Media

“În fiecare zi primim păreri şi reacţii de la zeci de utilizatori şi avem grijă să răspundem individual fiecăruia, deoarece doar ascultând de utilizatorii noştri vom putea să ne îmbunătăţim serviciile şi mai mult. Ne face foarte fericiţi faptul că folosind serviciile noastre de creare a CV-ului, utilizatorii au fost angajaţi la companii precum Volvo, Google, Airbnb şi Vice Media”, a spus și Andrei Kurtuy, al treilea cofondator al Novorésumé.