Raiffeisen Bank a creat „Catalizator - un program pentru antreprenori cu idei mari”, destinat persoanelor de decizie din companiile medii din România și gândit să-i susțină pe aceștia în extinderea și administrarea mai eficientă a afacerilor.

„Catalizator” se derulează pe parcursul a trei sau patru luni. Programul este structurat în sesiuni cu caracter aplicativ, practic și abordează teme importante pentru antreprenorii care au ajuns la o anumită consistență a afacerii.

Principalele teme abordate

  • construirea strategiei de afaceri și a unei culturi organizaționale de succes;
  • crearea și promovarea unei imaginii de brand;
  • comunicarea eficientă prin canale de social media;
  • managementul financiar;
  • dezvoltarea afacerii și creșterea vânzărilor;
  • construirea unei echipe și managementul oamenilor;

Pe lângă dezvoltarea culturii antreprenoriale, „Catalizator” își propune să faciliteze crearea unei comunități de afaceri sănătoase, în care participanții la viața economică să împărtășească nu doar idei, ci și oportunități de afaceri și să consolideze relații valoroase de business. 

Programul a fost creat pe baza concluziilor rezultate în urma studiului „Barometrul Antreprenoriatului Romanesc”, realizat de E&Y în parteneriat cu Raiffeisen Bank în 2016, la care au participat peste 400 companii. Prima concluzie desprinsă din studiu a fost nevoia acută a antreprenorilor de întâlniri și workshop-uri, de programe specifice de training pe industrii, dar și organizarea unor cluburi și asociații ale antreprenorilor, cu impact în dezvoltarea culturii antreoprenoriale pe termen lung.

”Ne dorim foarte mult să avem o contribuție și să fim parte dintr-o comunitate sustenabilă și prosperă. Afacerile și antreprenorii maturi au anumite trăsături specifice, iar prin programul ”Catalizator” ne adresăm tocmai acestor companii, care au atins un nivel de dezvoltare și sunt interesate să facă saltul către nivelul urmator” a spus Mihail Ion, directorul executiv pentru corporații medii și sector public al Raiffeisen Bank.

Prima ediție s-a desfășurat la sfârșitul anului trecut și începutul acestui an pentru antreprenorii din regiunea Brașov și județele limitrofe. În acest an, „Catalizator” va fi prezentat în cele mai importante orașe ale țării: primele sesiuni vor avea loc la Pitești pe 28 februarie, Timișoara 7 martie și Cluj pe 16 martie. De asemenea, în cadrul workshop-urilor sunt invitați antreprenori de succes și executivi ai băncii, care împărtășesc împreună cu audiența premisele reușitei în companiile pe care le conduc.

Relația cu companiile medii este coordonată în Raiffeisen Bank prin centrele regionale de corporații, situate în marile orașe (București, Pitești, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Timișoara).