Cu arhitectura NVIDIA Ampere la baza, RTX 3080 Ti livrează un salt în performanță și fidelitate, împreună cu funcționalități precum ray tracing, NVIDIA DLSS care crește performanța prin AI, NVIDIA Reflex care scade latența, NVIDIA Broadcast care ajută la streaming și memorie adițională care îi permite, de asemenea, să facă față și celor mai populare aplicații creative.

„Cu RTX fiind un succes atât de mare, gamerii și creatorii de conținut vor fi încântați cu performanța și funcțiile aduse de GeForce RTX 3080 Ti,” a spus Jeff Fisher, senior vice president pentru divizia GeForce la NVIDIA. „Ca noul flagship al familiei RTX, GeForce RTX 3080 Ti este cel mai bun upgrade pentru entuziaștii de plăci video din oricare generație.”

Pentru gamerii care încă folosesc mult îndrăgita GTX 1080 Ti, RTX 3080 Ti este de 2 ori mai rapidă în rasterizare tradițională și mult mai rapidă cu ray tracing sau alte funcționalități de ultimă generație pornite în jocuri.

GeForce RTX 3070 Ti este la fel de impresionantă în gama ei de preț, livrând de 1.5 ori mai multă performanță decât GeForce RTX 2070 SUPER și de 2 ori mai multe cadre pe secundă decât GTX 1070 Ti care s-a lansat în 2017.

Perfect pentru creatori de conținut

Cei peste 45 de milioane de profesioniști din zona creativă cer din ce în ce mai mult de la hardware-ul lor decât niciodată. Astfel, GeForce RTX 3080 Ti oferă o performanță ridicată și pentru zona creative.

Cu platforma NVIDIA Studio ca bază și cei 12GB de memorie GDDR6X(1) pentru aplicații creative, RTX accelerează aplicația nr. 1 în fotografie (Adobe Photoshop), aplicația nr. 1 pentru editare video (Adobe Premiere Pro), aplicația nr. 1 de streaming (OBS) și fiecare aplicație de randare 3D. Acum sunt peste 70 de aplicații creative care dispun de ray tracing accelerat de RTX, DLSS sau funcții bazate pe AI.

AI revoluționează gaming-ul — De la fizică în jocuri și simulări de animații, până la randare în timp real și funcții de broadcast ajutate de AI. Cu precesoare AI dedicate pe plăcile GeForce RTX, numite nuclee Tensor, NVIDIA DLSS crește numărul de cadre pe secundă în timp ce generează imagini cât mai clare și calitative, oferind gamerilor spațiul necesar de a crește setările ray-tracing și rezoluția.

Adopția tehnologiei DLSS a fost rapidă, iar numărul de titluri se preconizează că va crește rapid datorită integrării în cele mai mari motoare de jocuri din lume, Unreal Engine și Unity Engine. Printre cele mai importante francize de jocuri care folosesc DLSS pentru a livra un nou nivel de grafică se numără Battlefield, Call of Duty, Cyberpunk, Fortnite, Minecraft, Tomb Raider și multe altele

Preț Nvidia GeForce RTX 3080 Ti

GeForce RTX 3080 Ti va fi disponibilă începând cu 3 iunie la un preț de plecare de 6000 RON, iar RTX 3070 Ti va fi disponibilă începând cu 10 iunie cu un preț de plecare de 3000 RON. Ambele plăci grafice vor fi disponibile în mod custom – inclusiv modele standard sau overclocked – de la parteneri de top precum ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galax, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Zotac și alți furnizori regionali din întreaga lume.