Jocul extinde universul de poveste al Academiei Spațiale Dr. Leahu, clinică specializată pentru copii, care, la împlinirea unui an de funcționare, adaptează mecanismele jocurilor populare de tip puzzle mediului stomatologic. Jocul, dezvoltat împreună cu Gamify, este disponibil gratuit pe AppStore și Google Play.

Academia Spațială Dr. Leahu, la momentul deschiderii în octombrie 2019, a introdus la nivel local un concept futurist, bazat pe experiența digitală, care a fost extins ulterior în toate clinicile din rețea.

Prin povestea unor personaje speciale care navighează în spațiu, prin soluțiile de gamification, proiecțiile digitale și jocurile online pe tabletă, noua abordare are scopul de a-i învăța pe copii despre importanța sănătății dentare.

Povestea continuă acum și în mediul digital pur, în afara locațiilor Dr. Leahu, într-un format accesibil internațional. Fiecare joc aduce o provocare diferită, personaje noi cu nume de alimente, care trec prin aventuri în galaxie și se luptă cu același tip de inamici ce reprezintă cariile.

După creionarea propriilor strategii și acumularea de puncte convertibile în monedă virtuală, copiii pot beneficia de premii adevărate sub formă produselor și consultațiilor dentare.

Jocul facilitează accesarea și de către membrii familiei prin funcția Family Sharing, precum și conectarea prin rețelele sociale, potrivite contextului actual care limitează interacțiunile în persoană.

„Odată cu împlinirea unui an de funcționare a Academiei Spațiale, clinica pentru copii care a adus pentru prima dată ideea de gamification în stomatologie, am dorit să venim cu un plus de valoare în interacțiunea cu micii pacienți, într-un mod și mai accesibil, menținând coordonatele pe care ei și le doresc – poveste, tehnologie și recompensă. Este felul nostru în care vedem educația celor mici despre sănătatea dentară, la un click distanță și luând în considerare modul în care ei se simt, comunică, interacționează, învață. Serviciile pentru copii au evoluat, iar legătura dintre medici și aceștia, din cele observate de noi în lucrul cu peste 5.500 de mici pacienți în București și în țară, care au ajuns în clinicile noastre în ultimul an, a fost net îmbunătățită cu ajutorul acestui concept.”, declară Ionuț Leahu, CEO și fondator al Clinicilor Dentare Dr.Leahu.

Academia Spațială Dr. Leahu, prin echipa specializată pe problemele dentare ale copiilor și adolescenților, și-a desfășurat activitatea în 26 de cabinete dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, 7 rezerve de recuperare după intervenții cu anestezie generală și centre de radiologie dentară digitală.

Tipurile de afecțiuni cu incidența cea mai mare sunt caria dentară, demineralizările, dinții definitivi care erup incorect și abcesele dentare.

În clinică, sunt rezolvate și problemele copiilor cu autism sau alte afecțiuni care necesită și intervenția unui medic anestezist. Decizia concentrării unei echipe pregătite pentru abordarea integrată a problemelor copiilor și adolescenților a venit în contextul în care 30% dintre familiile care au în îngrijire copii nu i-au adus niciodată pe cei mici la dentist (studiul Kantar din ianuarie 2020), prima vizită la medicul stomatolog are loc între 3 și 5 ani, iar incidența cariilor dentare este de 75% la copiii cu vârste între 6 și 11 ani.