Gama One a Motorola a fost mereu țintită către tineri și către nevoile lor. Fusion+ e cel mai nou și cel mai interesant model al acestei game, înglobând o funcție hardware relativ inedită, precum și specificații gândite special pentru multimedia. Dar, înainte de toate, să vedem cum arată Motorola One Fusion+ și să vorbim despre design.

Design

Făcut dintr-un policarbonat lucios, Motorola One Fusion+ se simte plăcut în mână și are un design surprinzător, pentru că e greu să nu remarci lipsa unui notch sau a unei perforații pentru camera principală. Marginile care înconjoară ecranul sunt destul de groase, dar nu cât să deranjeze, pentru că ai un display generos neîntrerupt de niciun fel de tăietură. Cei de la Motorola au inclus camera frontală într-un modul de tip pop-up și aceasta se ridică din partea stânga-sus către utilizator când este activată funcția de selfie de pe telefon.

Motorola nu e singurul producător care a optat pentru o astfel de cameră, dar e mereu surprinzător când vezi un astfel de mecanism în acțiune, indiferent câte ai mai văzut până atunci. Motorola a inclus și un mecanism de protecție, ca să nu existe riscul să distrugi modulul de selfie - dacă telefonul ”simte” că e în picaj, camera se retrage automat în interior, pentru a fi protejată. One Fusion+ vine cu mufă jack, cu un senzor de amprente pe spate, cu un modul de cameră principală puțin ieșit în afară, dar și cu rezistență la stropire. Din punct de vedere al designului, numai de bine, singura lipsă ar fi legată de LED-urile de notificare, pe care Motorola nu a mai vrut să le înghesuie pe lângă display.

Display și sunet

Am spus din start că Motorola One Fusion+ e un smartphone pentru multimedia, iar asta se datorează în principal display-ului. Cu un ecran de 6,5 inch de tip LCD, Fusion+ îți oferă suficient spațiu de vizionare pentru serialele tale favorite de pe Netflix. Ecranul full HD este unul de calitate foarte bună, oferind un contrast foarte ridicat, culori vii și luminozitate mare. E compatibil și cu standardul HDR10, deci știi clar că vei vedea filmele la cea mai bună calitate. E unul dintre cele mai bune ecrane pe care le vei găsi pe smartphone-urile din aceeași gamă de preț, iar asta este un plus considerabil.

Și pe partea de audio One Fusion+ stă destul de bine. Are un difuzor HiFi ce redă destul de puternic și de fidel sunetul din clipuri sau jocuri și muzica.

Specificații și autonomie

Sub acest display se găsește o configurație excelentă pentru prețul telefonului. Astfel, Fusion+ vine cu un procesor Snapdragon 730 și cu 6GB memorie RAM, oferind performanțe foarte bune pentru un mid-range. Te poți baza pe el oricând, chiar și în jocuri, experiența fiind una fluidă și lipsită sughițuri sau de lag.

Sistemul de operare e Android 10 curat, cu o serie de funcții Moto Actions proprii Motorola.

Bateria e… cum ne-a obișnuit deja Motorola. Adică mare. Motorola One Fusion+ are un acumulator de 5000 mAh care ține lejer două zile în condiții de utilizare moderată. Te poți uita ore întregi la filme fără să îți faci griji că rămâi fără baterie și pentru o tură de scrolling pe Instagram. Încărcarea se face la 15W, deci telefonul se încarcă destul de repede.

Camere foto

Pe spate găsim camera cvadruplă menționată mai devreme, cu un senzor principal de 64MP cu mod nocturn și diafragmă f/1,8, o cameră ultrawide de 8MP, una Macro de 5MP și un senzor de profunzime de 2MP. Senzorul principal se descurcă aproape extraordinar, în aproape orice condiție și asta e un mare plus. Fotografiile ies clare, detaliate, iar HDR-ul automat e sesizabil. Poți filma 4K la 30 de cadre pe secundă și stabilizat la rezoluție full HD și 30 de cadre pe secundă, iar rezultatele sunt destul de bune. Modul nocturn își face treaba mai bine decât te-ai aștepta pe un smartphone din această gamă de preț, iar portretele ies și ele bine. Camera macro e simpatică și focalizează rapid, dar camera ultrawide e relativ dezamăgitoare, fotografiile fiind mărite prin software la 16MP.

Camera de selfie de tip pop-up, pe lângă faptul că e simpatică prin construcție, oferă rezultate bune, mulțumită senzorului de 16MP cu F/2,0. Ai fundal blurat, detalii bune și filmare la 1080p și 30 de cadre pe secundă.

Preț și concluzie

În momentul de față, Motorola One Fusion+ costă circa 1150 de lei la Altex. E un smartphone atrăgător atât prin design cât și prin specificații. E gândit pentru multimedia din toate punctele de vedere și oferă o autonomie suficient de mare încât să consumi sau să produci cât conținut vrei, fără să îți faci griji de baterie. E fresh, e tineresc, e accesibil și e greu să găsești un telefon mai simpatic și mai performant în această gamă de preț.