Producătorul de aparatură electrocasnică a achiziționat un teren de 40 hectare în Simeria (județul Hundoara) pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat.

Părțile contractante au convenit să păstreze confidențialitatea cu privire la prețul de cumpărare. Construcția unei hale de producție, precum și a unui centru logistic și a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an, planul companiei fiind ca producția de mașini de spălat să înceapă în 2020.

După construirea unor noi facilități de producție, fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producție anuală de peste un milion de mașini de spălat pentru piața europeană. Noua locație va fi în viitor pe lângă Germania, Spania și Polonia, cea de-a patra fabrica de mașini de spălat din Europa.

"În ultimele luni am căutat intens o locație potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiții ideale pentru producerea mașinilor de spălat moderne precum și logistica necesară ", spune Mihai Voicila, director general al filialei BSH din România. "Vom crea peste 700 de locuri de muncă acolo în următorii ani”.

Filiala română BSH a fost înființată în 1999 și comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff și Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, mașini de gătit, mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase, aspiratoare, roboți de bucătărie, mașini de cafea.

BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanți producători de aparate electrocasnice din lume cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 si peste 61,800 de angajați. BSH produce în aproximativ 40 de fabrici și este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de țări.

În același timp, cei de la Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, anunțau faptul că au început lucrările de construcție pentru clădirea care va găzdui Centrul de Inginerie din Cluj-Napoca, o investiție estimată la 25 de milioane de euro.