În cadrul celui de-al 13-lea plan de management pe termen mediu, care a început în aprilie 2022, Tamura își propune să își dezvolte afacerile la nivel global, în special în Europa și America. Ca parte a acestei inițiative, intenționează să crească capacitatea de producție a produselor modulare în Europa, precum și să își diversifice amprenta de producție la nivel global.

Prin deschiderea unui nou sediu în România, Tamura își propune să își consolideze prezența în Europa și să contribuie la dezvoltarea țării prin producția și furnizarea stabilă de produse în viitor.

Filiala din România a solicitat Ajutor de Stat de la Ministerul Finanțelor din România, valoarea investiției fiind de aproximativ 6 milioane euro. Numărul de persoane nou-angajate este de aproximativ 300. În acest moment, Tamura așteaptă evaluarea Cererii de acord pentru finanțare trimisă Ministerului Finanțelor din România. Într-o etapă ulterioară a dezvoltării companiei, vor fi investite încă aproximativ 15 milioane euro.

Până acum au avut loc mai multe întâlniri cu Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE, cunoscută în trecut ca Invest România), iar Tamura apreciază sprijinul acordat de către ARICE în demersul său de a își dezvolta afacerile în România.

Fabrica din Fetești-Gară va fi deschisă producției comerciale în noiembrie 2024 și vor fi produse încărcătoare de baterii pentru scule electrice.

Tamura Corporation produce și vinde componente electronice, cum ar fi transformatoare și reactoare, materiale electrochimice, cum ar fi materiale de lipit și măști de lipit, echipamente de lipit și console de mixaj audio pentru stațiile de radiodifuziune.

Produsele Tamura au sprijinit diverse industrii și infrastructuri sociale sub formă de materiale, componente și dispozitive care variază de la produse de consum, cum ar fi automobilele și echipamentele electronice, până la dispozitive din fabricile de producție, energie regenerabilă și domeniul aerospațial. De la materii prime la sisteme complete, tehnologiile Tamura au contribuit la siguranța și confortul vieții de zi cu zi a oamenilor, precum și la realizarea unei societăți decarbonizate.