Organizat de NATO, evenimentul va reuni cei mai importanți lideri din domeniu, ce fac parte din alianță, din mediile profesionale, academice sau de cercetare. Aceștia vor dezbate trenduri și tendințe, priorități, tipologii de vulnerabilități, dar și soluțiile existente pentru a le face față. Obiectivul evenimentului este acela de a asigura securitatea informațională pe toate nivelele, prin tot ceea ce înseamnă poziționarea NATO, precum și modurile prin care alianța poate sprijini și încuraja inovația și parteneriatele.

Evenimentul din acest an va reuni 30 de speakeri internaționali, 20 de sesiuni aplicate, 90 de standuri expoziționale și peste 1.400 de delegați.

Sandline s-a poziționat la nivelul piețelor locale și globale ca un furnizor de soluții cu rol în identificarea și măsurarea vulnerabilităților, așa cum este aplicația SaaS Centraleyezer. În cadrul NIAS, printr-un parteneriat Sandline – HEEPP, cele două companii vor prezenta soluții eficiente de prevenire și de monitorizare a riscurilor cibernetice, prin alăturarea celor două componente, ce vizează vulnerabilitățile cauzate în mod direct și indirect de resursele umane.

O problemă de vulnerabilitate poate cauza falimentul unei companii. Responsabilitatea unei persoane în a rezolva o activitate dedicată securității cibernetice poate duce la menținerea unui risc deschis.

Riscurile cele mai mari se află în spatele atacurilor cibernetice de succes, iar cele mai multe dintre acestea exploatează interese, erori sau puncte slabe ale modului în care au operat resursele umane. De aceea, asocierea dintre cele două abordări, a identificării unui profil de risc, ce poate fi monitorizat și testat, toate acestea reprezintă soluții reale ale scăderii riscurilor existente.

“Vulnerabilitățile informatice pot avea la bază erori ale sistemelor, supra standardizări, dar și incapacitatea de inadaptare. Într-o lună dedicată subiectelor referitoare la creșterea și menținerea securității informaționale, prezența Sandline la cât mai multe evenimente specializate, în special în cadrul celor de anvergura NIAS, reprezintă nu doar oportunitatea promovării unei soluții extrem de eficiente, ci și acces la trenduri, tendințe, cifre și profesioniști din domeniu, toate acestea construind un context favorabil dezvoltării și expunerii produselor software românești pe plan internațional”, Radu Stănescu, CEO Sandline.

Photo by MILKOVÍ on Unsplash