Decizia românilor de a extinde business-ul Sandline în Maryland are ca motiv faptul că acest stat este un hub cu rol în accelerarea și incubarea companiilor high-tech. Astfel, Maryland atrage o mare parte din companiile de cybersecurity din lume, punând la dispoziția lor Centru de Excelență în Securitate Cibernetică Națională, precum și resurse umane specializate în ingineria informațiilor, dezvoltare software și analiza securității informaționale și acces la peste 30 de hub-uri și parcuri de cercetare.

”Maryland este considerat a fi unul dintre punctele “fierbinți” ale industriei dedicate securității cibernetice, fiind un real centru de interes al companiilor de profil – peste 350 de companii specializate în domeniu, ce deservesc cele mai importante instituții guvernamentale din Statele Unite ale Americii”, spune Radu Stănescu, fondator Sandline.

Recent, Sandline a fost prezentă în cadrul în Washington DC, în cadrul SelectUSA Investment Summit. Summitul este cel mai cunoscut eveniment care pune în legătură companii din întreaga lume cu organizaţii pentru dezvoltare economică din Statele Unite (EDO) pentru a facilita investiţiile în SUA.

Summitul din 2016 a atras un număr total de peste 2.600 de participanţi, inclusiv investitori de pe 70 de pieţe, organizaţii pentru dezvoltare economică din 52 de state şi teritorii şi 22 de şefi de misiuni diplomatice. Foşti participanţi la Summit au anunţat pentru perioada 2014-2016 noi proiecte de investiţii în valoare de 20,6 miliarde de dolari.